De Haan

Te dalekie i te całkiem bliskie...
Awatar użytkownika
bamaza42

De Haan

Post autor: bamaza42 »

Pare fotek z krotkiego weekendowego wypadu nad morze - Belgia, De Haan, pomiedzy Ostenda a Knokke Heist. Jak dla mnie - perełeczka! Na pewno bede tam wracac :)
Załączniki
IMG_2677.JPG
IMG_2698.JPG
IMG_2701.JPG
IMG_2687.JPG
IMG_2690.JPG
IMG_2691.JPG
IMG_2693.JPG
Awatar użytkownika
ogrodniczka

Post autor: ogrodniczka »

No ładnie tam! Przynajmniej ze zdjęć. Też były blokowiska na plaży? :/
Awatar użytkownika
byly

Post autor: byly »

Bamaza, jakies nie te motywy wybralas: trzeba bylo zrobic fotke kufelka piwa o pojemnosci 0,75 litra! <lol>
Awatar użytkownika
bamaza42

ogrodniczka pisze:Też były blokowiska na plaży?
No, na jednym koncu deptaka nadmorskiego - mozna nazwac to na upartego "blokowiskiem" - tzn staly zwrocone twarza do morza, w jednym szeregu takie kilkupietrowe budynki, ale za to reszta - cudna. No i cale miasteczko takie w klimacie typowego letniska - niewysokie budynki, troche w stylu Sopotu moze ? (ale bez Monciaka...)
Bardzo mi sie podobalo i na pewno tam wroce na jakis weekend, moze nie jeden...No, chyba, ze znajde jakas bardziej zaciszna, jeszcze mniejsza miejscowosc.... Bo ja nad morzem lubie spokoj i niczym nie zagluszony szum fal...Dlatego latem zawsze uciekalam z Sopotu - jak musze tam sie przejsc w sezonie, to bardzo mnie to meczy...
Awatar użytkownika
bamaza42

byly pisze:trzeba bylo zrobic fotke kufelka piwa o pojemnosci 0,75 litra!
Fotoreportaz jest z De Haan....a te kufelki to byly gdzie indziej, o ile dobrze pamietam?... :p
Agata

Post autor: Agata »

I mialas ladna pogode?
A ja sprawdzalam w internecie i mial padac deszcz... i dlatego zamiast nad morze ruszylismy szlakiem alzackich win :-) Polecam pobyt szczegolnie w Riquewihr.
Agata
Awatar użytkownika
bamaza42

Pogoda - jak na zdjeciach (moj aparat drukuje na zdjeciach date - wiec nie ma mistyfikacji) :)
My tez obawialismy sie deszczu, zabralismy ze soba parasole, ubrania na zmiane, itp... Ale bylo po prostu cudownie. Tylko wial bardzo silny wiatr, co tez zreszta widac na zdjeciach, co dla malucha mogloby byc uciazliwe...
asiunia

Post autor: asiunia »

bama, prawy do lewego... lewy do prawego.... <hahaha>
Awatar użytkownika
bamaza42

tak jest!....i czerwone korale!!! <lol>
joasit

Post autor: joasit »

bamaza42 pisze:Bo ja nad morzem lubie spokoj i niczym nie zagluszony szum fal...
To w takim razie zagladnij do Bredene. Jedna z niewielu miejscowosci (o ile nie jedyna)na wybrzezu belgijskim z niezabudowanym wybrzezem. Ogromne i szerokie plaze od ulicy oddziela urocze pasmo wydm o szerokosci ok 150 m. Nie ma nic z blokowisk, jedynie w oddali bedac na plazy widac Ostende. Nic dziwnego ze nudysci wybrali sobie to miejsce... pur natur
ODPOWIEDZ