Moi Drodzy,
Podczas ostatniej wizyty w Ojczyznie, stalam sie szczesliwa posiadaczka wlasnego zestawu Cyfra +.
Jednak uruchomienie go nie wydaje sie juz tak proste. Wczoraj zestaw zostal podlaczany, nakierowany na satelite Hotbird i..... i tyle.
Wszystkie kanaly, ktore Cyfra powinna miec pokazuja sie jako kanaly kodowane. W instrukcji obslugi znalazlam tylko wzmianke, ze w takiej sytuacji nalezy sie skontaktowac z centrum obslugi abonenta. Wiec dzwonie tam, za kazdym razem slysze informacje, ze wszyscy "agenci" sa zajeci, po czym Centrum sie po prostu rozlacza. Wiec pomimo jakichs 20 prob nie udalo mi sie z nimi skontaktowac.
Moze ktos zna jakies inne rozwiazanie takiego problemu (moze mial podobny?). Dodam, ze z mojego punktu widzenia wszystko powinno byc poprawnie podlaczone (tj. antena z dekoderem i TV), sygnal z satelity jest i lista kanalow sie pokazuje.
Albo moze ktos zna inny sposob skontaktowania sie z Cyfra +?
Dziekuje z gory za wszelkie informacje.
Zycze rowniez wszystkim Szczesliwego Nowego Roku!!!!
annika[/center]
CYFRA + jak uruchomic
Moderator: LuxTeam
Trafiłaś na gorący okres...
niestety musisz się skontaktować z infolinią aby aktywować Twoją kartę... innego sposobu niestety nie ma... możesz próbować majlem
lub jeśli masz wszystkie kody to przez ICA:
https://www.ica.cyfraplus.pl/ (Internetowe Centrum Abonenta)
- nie wiem czy jest już tam opcja resetowania uprawnień...no i dekoder musi być włączony na jakiś kanał (chyba AXN ?) aby odebrać "uprawnienia z nieba"...
niestety musisz się skontaktować z infolinią aby aktywować Twoją kartę... innego sposobu niestety nie ma... możesz próbować majlem
lub jeśli masz wszystkie kody to przez ICA:
https://www.ica.cyfraplus.pl/ (Internetowe Centrum Abonenta)
- nie wiem czy jest już tam opcja resetowania uprawnień...no i dekoder musi być włączony na jakiś kanał (chyba AXN ?) aby odebrać "uprawnienia z nieba"...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Re: CYFRA + jak uruchomic
Ustaw dekoder na odbior TVP1 i poczekaj - pol godziny do godziny powinno wystarczyc, zeby karta odebrala uprawnienia, ktore nadaje operator.annika pisze:Wszystkie kanaly, ktore Cyfra powinna miec pokazuja sie jako kanaly kodowane. W instrukcji obslugi znalazlam tylko wzmianke, ze w takiej sytuacji nalezy sie skontaktowac z centrum obslugi abonenta. Wiec dzwonie tam, za kazdym razem slysze informacje, ze wszyscy "agenci" sa zajeci, po czym Centrum sie po prostu rozlacza. Wiec pomimo jakichs 20 prob nie udalo mi sie z nimi skontaktowac.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain