Pytanie!!!!!!!!!!!!!!

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Paweln11

Pytanie!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: Paweln11 »

Moze Panstwo wiecie, dlaczego moje ogloszenie dodane dzisiaj dot. imprez polonijnych,
a dokladnie i ich organizacji z ostaje nagminnie usuwane przez moderatora?
Moze moderator nie jest zainteresowany imprezami polonijnymi, ale nie powinien zabraniac czytania innym osobom, ktore np. maja zamiar zorganizowac polonijna impreze z polska muzyka.

Nie sa umieszczone w moim ogloszeniu zadne obrazliwe slowa, ktore moga w jaki kolwiek sposob kogos obrazic- jest to najzwyklejsza informacja mowiac o mozliwosci zamowienia mnie np. na polskie wesele organizowane w Luxemburgu.
Jest to podobna tresc , jak np. tresc o polskich mszach sw. (gdzie mozna na nie pojsc)
wiec moje ogloszenie brzmi : IMPREZY POLONIJNE ( gdzie i w jaki sposob mozna z nich skorztystac)

Dziekuje moderatorowi i moim zdaniem to miejsce powinien objac ktos inny- ktos kto faktycznie ma zamiar oglaszac POLSKIE ogloszenie na obczyznie.

Pozdrawiam serdecznie!
MaWi

Post autor: MaWi »

Drodzy Koledzy,

bardzo dziekuje za objasnienie naszemu nowemu Forumowiczowi co i jak. Jego ogloszenie (hmmm... raczej trudno tu bedzie podciagnac to pod spoleczna dzialalnosc na rzecz Polonii, nieprawdaz? ;) ale mniejsza o to) trafilo tam, gdzie powinno, a wiec tutaj: http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=25652#25652

Na innych forach tego typu wrzutki laduja od razu w koszu na smiecie a ich autorzy wsrod zbanowanych, ale u nas tak nie jest, gdyz jak to postulowal kolega:
Paweln11 pisze:(moderator)... nie powinien zabraniac czytania innym osobom, ktore np. maja zamiar zorganizowac polonijna impreze z polska muzyka
. I tyle.

No, moze jeszcze dodam, ze kolega dostal ode mnie 2 maile z wyjasnieniem tej sprawy, ZANIM jego posty zostaly usuniete, na swoja skrzynke e-mail, ktora zadeklarowal w formularzu rejestracyjnym (moze adres podal zly, albo nie czyta wiadomosci z tej skrzynki? Jesli nie czyta, to niech zrobi wyjatek i zajrzy :) )

No i druga sprawa – w ciagu pierwszych 5 minut swojej aktywnosci na polska.lu udalo mu sie swoja "deklaracje spolecznikowskiego wsparcia w organizacji imprez polonijnych" umiescic we wszystkich mozliwych forach, ktore mialyby cokolwiek miec wspolnego ze slowami: "Polonia", "rozrywka", "ogloszenia", "Luxembourg" a takze "praca". W sumie naliczylem tego ze szesc ogloszen. Chyba troche nie dziwi, ze taka nadaktywnosc w jednym tylko konkretnym celu moze nieco zaniepokoic nieokrzesanego moderatora? Mam nadzieje, ze z uwagi na powyzsze, moj brak zrozumienia dla ofiarnosci kolegi zostanie mi wybaczony?

Pozdrawiam i licze goraco na rownie aktywna pomoc kolegi na naszym forum w innych zwiazanych z potrzebami i problemami Polakow w Luksemburgu dziedzinach!

PS. Do postronnych czytelnikow – troche zaluje, ze nie zostawilem tych szesciu ogloszen... Mielibysmy swietny przyklad, co mogloby byc, gdyby wypuscic kwestie zamieszczania postow o charakterze komercyjnym na polska.lu... Przeciez kazdy rynkowo myslacy biznesmen nie bedzie sie ograniczal do jednego "kanalu informacyjnego", typu "Ogloszenia drobne", nie? W zasadzie to jestem pelen uznania dla nowego forumowicza – podjal wysilek skopiowania swojego ogloszenia, wszedzie gdziekolwiek tylko mogloby dotrzec do kogokolwiek. Godny dostrzezenia wysilek we wlasnym dobrze pojetym interesie! Totez dostrzeglem :)
Awatar użytkownika
LuxTeam

Post autor: LuxTeam »

Pax vobiscum!

Mamy Sylwestra, koniec roku, czas na wspólną zabawę i to niekoniecznie w "Czarnego Luda", może więc zawieśmy strzelby na haku.

Aby było sprawiedliwie, z wątku znikają wszelkie posty oprócz odpowiedzi moderatora, która, mam nadzieję, satysfakcjonuje kolegę Pawla11n, wskazując mu jednocześnie miejsce, gdzie on i inni czytelnicy forum mogą zapoznać się z jego ofertą.

Mamy przy tym pełną świadomość, że tnąc sprawiedliwie i po równo nie zaskarbiamy sobie bynajmniej przyjaźni żadnej ze stron w tej dyskusji – wręcz przeciwnie. Jedni będą nas mieli za zwolenników chamstwa a drudzy za sprzymierzeńców zaprzaństwa na tym forum. Cóż poradzić. Szczęśliwie administracja żadnego chyba forum na świecie nie jest od tego, żeby się bratać z kimkolwiek, ale żeby administrować. Toteż nie liczymy na oklaski, życząc jednocześnie wszystkim uczestnikom usuniętej właśnie dyskusji dobrej zabawy Sylwestrowej oraz znacznie spokojniejszego Szczęśliwego Nowego Roku!
LuxTeam
Zablokowany