al-Gaddafi namiotuje

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
albano1947

al-Gaddafi namiotuje

Post autor: albano1947 »

Na wspanialy pomysl wpadl przywodca Libii.

Podczas odwiedzin po ponad 20 latach w Rosji. Postawil piekny namiot Nomadow naprzeciwko mauzoleum Lenina w Moskwie. Odwiedzajacy jego mosc Premier Rosji Putin ogrzewal sie przy buzujacym ognisku na wspolnej pogawedce i piciu ogrzewajacych trunkow.

Kto wpadnie na pomysl rozbic harcerski namiocik naprzeciwko Belwedera. Moze bedzie mial nadzieje na mala odwiedzine Prezydenta Polski i wspolne nocne podchody harcerskie. ;)

Tutaj popisy syna, wspanialego przywodcy Lybii

http://www.manager-magazin.de/koepfe/ar ... 23,00.html
Ostatnio zmieniony 07-11-2008, 22:11 przez albano1947, łącznie zmieniany 2 razy.
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

wiesz albano, w przypadku Kadafiego to żadna rewelacja - gdziekolwiek jedzie zawsze zabiera ze soba swoje luksusowe namioty - tak bylo swego czasu jak wizytowal Komisje Europejska w Brukseli: rozbil sie w Parku Cinquantenaire, najblizszym duzym parku przy Berlaymont-cie
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
albano1947

Naturalnie kazdy ma swojego kota na pewnym punkcie, i Gaddafi nie jest tutaj wyjatkiem..
Napewno mu ale nie pozwole w moim ogrodzie.. Na to trzeba juz moja przepustke.

Pozdrawiam milo ;)

gabrjel

Post autor: gabrjel »

Albano - Muammar al-Kadafi to syn Beduina
I podtrzymuje tradycje - tak jak Ty Tenis....

Mimo iż zachowuje pewne zasady szariatu (brak promili i hazardu) to jest między innymi za równouprawnieniem kobiet... mimo iż popierał terroryzm to obecnie prowadzi bardziej umiarkowaną politykę... i uważam go za jednego z bardziej "cywilizowanych" przywódców islamskich....mimo jego działań między 1970-1990

więcej możesz poczytać tutaj:
http://www.algathafi.org/html-english/index.htm
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
albano1947

W roku 2007 namiotowaly u mnie dzieci z domu dziecka z Luksemburga.
Uwazam ze to bylo fajnie cos zrobic milego dla takich co kiedys beda doroslymi. Dla tych co nie maja rodziny i czekaja na troche ciepla od nas doroslych.
Reszta w sprawach Beduinow, Nomadow i innych kultur miesci sie totaj w granicach przywoitego humoru.
Nikt nie wyzywa Gaddafiego. Cytowalem tylko srodki masowego przekazu i wydawalo mi sie troche dziwne. To by bylo tak jak ktos mnie odwiedza i narzuca mi swoj rytual.
Mimo wszystko politycznie zarzuca mu sie wiele mordow i innych niecnych sprawek.. To jest jednak inna sprawa i nie miesci sie tematycznie na tym dziale..

Pozdrawiam milo :)

gabrjel

Albano nie chcę pisać iż jesteś ignorantem... ale wyśmiewanie się z czyjegoś zwyczaju to przejaw ignorancji...
To jak naśmiewanie się z burki noszonej w Afganistanie... taki zwyczaj...

Co do Ludobójstwa to Kadafi miał w tym pewien określony cel... po wypędzeniu z baz anglików i amerykanów którzy w 1986 zbombardowali mu pałac (od tego czasu mieszka w namiocie)...

Co do Ludobójstwa to polecam takie hasła:
Rewolucja Francuska
Wojna Secesyjna
NKWD czy
Srebrenica (Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Slobodan Milošević)

Mord na jednej osobie nie czy na 10 nie usprawiedliwia i powinien być potępiony - ale robienie z niego pośmiewiska - gdzie w środkach masowego przekazu nie było to śmieszne - przynajmniej dla mnie - i nie było nawet tak przedstawiane (widziałem przekaz w TVP3, TVP1, SuperStacji i TVN/TVN24 czy CNN).

Dlatego uważam ze post tego typu jest nie na miejscu....postaw się w sytuacji kiedy ktoś naśmiewał by się tak jak Ty z Jana Pawła II ?....
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Ludzie, ludzie... moze to wcale nie takie skomplikowane. Jak facet zobaczyl ile kasy chca w Brukseli lub Moskwie za jakis smierdzacy tandetny hotel, to w takim namiocie ma luksus, i za darmo.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
albano1947

Jezeli kolega Gabryjel nie czyta polskiej prasy albo nie oglada np tvn24 to juz nie moja wina.. Ja tylko skomentowalem to co jest juz publicznie wiadome. Tutaj tez jest dzial humoru i wszelkie komentarze o czyjes ignorancji jest napewno nietaktowne.
Uwazam ze kolega mnie znowu poprostu zaczepia, i to nie pierwszy raz. Co bym tutaj nie napisal bedzie i tak wlasnie podkrecane rozdmuchane i skomentowane.
Na szczescie wiem ze zabawa jest zabawa i nie wychodze poza granice przyzwoitosci. Jak sie koledze niepodoboda moze nie czytac, a juz nie musi pisac swoich komentarrzy
Czy w Moskwie sa brudne hotele?? Kolego Digilante.
Tego niewiem.! Za moich czasow podczas odwiedzin sportowych byly czyste dlatego tego zdania bm nie potwierdzil.
Pozdrawiam uprzejmie :)
Ostatnio zmieniony 07-11-2008, 22:07 przez albano1947, łącznie zmieniany 1 raz.

gabrjel

Kolego Albano - może Pan uznać że Cię zaczepiam - bo kolejny raz uważam że wychodzi Pan poza ramy tego forum (i nie mam na myśli tego tematu).

Nie spodobało mi się naśmiewanie się z obcego władcy (mimo iż taki czy siaki) - dlatego zareagowałem - a że Pan piszesz w sposób który w większości czasu irytuje - naczynie z żalami ponownie się napełnia...

To wyżej napisałem ogólnie - w temacie się nie wypowiadam gdyż Panie Albano nie nawiązałeś do żadnej z mojej wypowiedzi...
Ostatnio zmieniony 15-02-2009, 16:07 przez gabrjel, łącznie zmieniany 1 raz.
albano1947

Jeszcze raz zwracam uwage ze zaczepia Pan mnie bezpodstawnie. Na to sa dowody, ale nie musze sie przd Panem tlumaczyc bo to nie jest odpowiednie miejsce na skladanie osobistych zyciorysow ..
Jeszcze raz prosze uprzejmie o zaprzestanie osobistych atakow.
Niech Pan sie dalej rozczula nad wladcami tego swiata to jest Panu dozwolone i moze sobie Pan osobiscie robic z soba wszystko.

Jezeli Panu przeszkadza ze cos tutaj Panu nie pasuje moze Pan mnie zaskarzyc o wprowadzanie w blad opinii publicznej. Nazywanie kogos klamca jest jeszcze raz dowodem ze nie jest Pan w stabie akceptowac ze ktos moze cos wiecej jak Pan.

Pozdrawiam uprzemie :)

gabrjel

albano1947 pisze: Jezeli Panu przeszkadza ze cos tutaj Panu nie pasuje moze Pan mnie zaskarzyc o wprowadzanie w blad opinii publicznej. Nazywanie kogos klamca jest jeszcze raz dowodem ze nie jest Pan w stabie akceptowac ze ktos moze cos wiecej jak Pan.
A co Pan może ? Kłamać Pan może...

Nie rozumie Pan podstaw - no cóż w takim razie pogratulować poziomu intelektualnego Panu...
albano1947

Niech Pan uwaza na slowa bo tego juz Pan nie bedzie mogl codnac a konsekwencje moga byc duze z uwagi na statut tutejszego forum

Dlatego prosze spokojnie dbac o wlasny nienaganny wizerunek.

Tego Panu zycze z calego serca :)

gabrjel

Gdy Pan zrozumie o co biega możemy rozpocząć konstruktywny dialog.... jako że Pana wypowiedzi dobitnie świadczą o braku zrozumienia całości tematu zaprzestanę "ataków" (jak to Pan uznał).

Gdy będzie Pan w stanie zrozumieć swoje zachowanie - nie przekręcać swoich wypowiedzi i nie próbować manipulować ludźmi czytającymi te forum możemy wyjść "na piwo". Chociaż wnioskując z Pana zachowania nie będzie Pan w stanie oddzielić rzeczywistości od urojeń.

Co do grożenia mi w pośredni sposób - to nie robi to na mnie żadnego wrażenia z Pana ust - bo Pana statut na forum jest tak samo jednakowy jak i mój.

Mam prawo wypowiedzi i także prawo do swobodnego wyrażania swoich opinii - na temat innych użytkowników także. Jeśli czytał Pan regulamin na początku to wie Pan o co mi chodzi.

Pozdrawiam serdecznie :)

p.s.
Ja naprawdę nie żartuję z tymi tytułami...prosimy (nie tylko ja) jakieś dowody...
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Ja tylko generalnie pisalem, i tez z checia aby atmosfere troche poprawic w tym temacie ;) Brud i smrod mozna wszedzie znalezdz, bez wzgledu na rejon czy kulture. Bylem juz na czterech koncach swiata i niestety hotele w Europie, jak do ceny, to nie takie higieniczne. Niestety jako turysta, nie stac mnie na 150+ euro za dobe, wiec tak sobie podrozuje w tym brudzie...
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
ODPOWIEDZ