Kabel nullmodem i tuner TV Sat

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
felo

Kabel nullmodem i tuner TV Sat

Post autor: felo »

Witam,

Czy ktorys z forumowiczow dysponuje moze, i zechcialby pozyczyc, kabel do laczenia komputera z tunerem TV Sat, czyli - zdaje sie, ze tak sie to fachowo nazywa - kabel nullmodem (RS232 zensko-zenski skrosowany)?

Druga sprawa, jesli ktos dysponuje nieuzywanym na biezaco tunerem TV Sat z obsluga DiSeqC (moze byc bez czytnika kart) i moglby go na chwile pozyczyc, to tez bylbym zainteresowany.

Z gory dzieki!

Pozdrawiam,

M.
marcin

Post autor: marcin »

mam taki tuner (stary cyfry), nie uzywam go.
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Felo, czy to sie raczej nie nazywa "crossover cable"? Mam taki na 99%, ale oczywiscie musialbym sprawdzic w piwnicy. Napisz na priva gdzie byloby Ci latwiej go odebrac, z Neuorf czy Fentange.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Sorry! Nie przeczytalem ze to ma byc rs232, i tak to jest null modem cable. Tego to nie wiem czy mam. Sprawdze.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
felo

Post autor: felo »

Dzieki za odzew Panowie! Na razie wstrzymajacie sie prosze, bo w miedzyczasie dobry duszek zaoferowal juz wsparcie na PW! Thx anyway!

Pozdrawiam,

M.
ODPOWIEDZ