Gdzie najblizsza poczta w niemczech

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
digilante

Gdzie najblizsza poczta w niemczech

Post autor: digilante »

Musze wyslac szesciokilogramowa paczke do niemczech - czy ktos wie gdzie jest najblizsza poczta na niemieckiej stronie ktora sie nie zamyka w godzine lunczu? W sesie "najblizsza" mam na mysli szybki dojazd z autostrady i parkowanie - nie chce mi sie z tym jechac do Trewiru w korki.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Myślę że najszybciej będzie do Temmels
http://www.yellowmap.de/partners/Deutsc ... nfoView=19

ale z informacji na stronach poczty nie wynika niestety, czy mają przerwę na lunch bo jest to punkt pocztowy zlokalizowany w sklepie najprawdopodobniej z gazetami i to od godzin otwarcia tegoż sklepu zależy, czy nadasz paczkę. Kolejne punkty pocztowe o takim samym statusie są w Oberbillig i Wasserliesch.
Awatar użytkownika
dasty

Post autor: dasty »

mysle, ze szybciej bedzie do Perl - autostrada w kierunku Dudelange, Saarbrücken, pierwszy zjazd za Mozela, skrecic jak do Aldi i dalej pod gore i w prawo dalej wg mapki (ok. 15-20 minut od miasta Luksemburga)
http://web2.cylex.de/firma-home/abc-lae ... 93032.html
w Perl jak i w wielu malych miejscowosciach w Niemczech urzedy pocztowe sa zlikwidowane i zamiast nich sa agentury (stoiska poczty) w roznych sklepach, najczesciej papierniczych, jak w Perl. Mozna nadac paczki, listy, ...
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

a nie wyjdzie taniej wyslac tego prosto z luksa?
Awatar użytkownika
digilante

Dzieki wszystkim. Znalazlem taka agencje w Trierweiler, w sobote wyslalem.

Jespere, paczka 8 kilo z niemiec do niemiec tylko 6.50. Z tad by bylo 15.50, i dluzej by wyszlo bo z niemiec to jest DHL ekspres.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

policz sobie swoj czas, ktory poswieciles na poszukiwania i dojazd do tej agencji. mysle, ze jestes sporo w plecy :D
Awatar użytkownika
digilante

Normalnie tak, ale potem pojechalismy na zakupy do Trier, zjadlem sznycel i kilka piwek poszlo, wiec nie narzekam.

A ty to sie nie czepiaj zabardzo, bo wczoraj bylem kilkaset metrow od Ciebie o pierwszej w nocy, i juz mialem walic do dzwi abys mi dwa litry diesla pozyczyl. Ale masz szczescie bo jakims cudem nie tylko znalazlem otwarta stacje ale i auto tam dojechalo ;)
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Jak widzę ode mnie też byłeś kilkaset metrów... :D
ODPOWIEDZ