POTRZEBUJE SWIEZYCH DROZDZY DO PIECZENIA
-
POTRZEBUJE SWIEZYCH DROZDZY DO PIECZENIA
Witam wszystkich,
potrzebuje gdzies kupic swieze drozdze do pieczenia chleba albo drozdzowek (w koncu sie zbliza tlusty czwartek:-)
Mozecie mi polecic jakis sklep? Sprawdzalem w Auchan ale tam tylko proszki do pieczenia:-( takie male w saszetkach
Bardzo prosze o jakies info
potrzebuje gdzies kupic swieze drozdze do pieczenia chleba albo drozdzowek (w koncu sie zbliza tlusty czwartek:-)
Mozecie mi polecic jakis sklep? Sprawdzalem w Auchan ale tam tylko proszki do pieczenia:-( takie male w saszetkach
Bardzo prosze o jakies info
Re: POTRZEBUJE SWIEZYCH DROZDZY DO PIECZENIA
W KAZDYM markecie kupisz swieze drozdze (rowniez w Naturacie) - szukaj w chlodniach, gdzies w okolicach polproduktow - ciast w torebkach/rulonikach - takie male, kostki, prawie szescian, np w niebiesko-zoltym albo srebrzystym opakowaniu, zwykle po 40-42g.
Ja kupowałem w Auchan. Były na samym końcu gdzie różne wyroby cukiernicze. Choć nie wiem czy ostatnio nie widziałem ich na nabiale
-
dzieki za rade,wlasnie kupilem cztery kosteczki w Auchan sa na lewo od ciasta francuskiego na mrozonkach :-D
ps. to teraz kolejne zapytanie: wiecie gdzie mozna kupic normalny budyn dla dzieci (i nie koniecznie:-) nie jakis tam pudding czy flan jakie to sa w Auchan
ps. to teraz kolejne zapytanie: wiecie gdzie mozna kupic normalny budyn dla dzieci (i nie koniecznie:-) nie jakis tam pudding czy flan jakie to sa w Auchan
budyniu w luxie nie uswiadczysz.
mozesz sprobowac kupic u Pana Piotra, ktory ma sklep na kolkach lub zrobic budyn domowym sposobem (to na prawde nie jest trudne), mnostwo przepisow jest w internecie, chociazby taki:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/budyn/przepis.html
mozesz sprobowac kupic u Pana Piotra, ktory ma sklep na kolkach lub zrobic budyn domowym sposobem (to na prawde nie jest trudne), mnostwo przepisow jest w internecie, chociazby taki:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/budyn/przepis.html
Pudding to normalny budyn ..tak uwazam;)...w strukturze/konsystencji etc po ugotowaniu jest taki sam jak nasz polski tzw budyn ...nawet lepszy smaczniejszy moim zdaniem bo sie nie rozwarstwia po wystygnieciu i bardziej aksamitny:). Galaretki tez sa takie do samodzielnego zrobienia-nie mowie tu o takich gotowych w kubeczkach- .nawet o niebo smaczniejsze niz nasze polskie - kiszone tez sa w duuzych slojach -kupujemy w Corze w Foetz..jakby Ktos potrzebowal;).