Urodziny w przedszkolu... no i znowu problem

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

Maat

Urodziny w przedszkolu... no i znowu problem

Post autor: Maat »

Mam dwojke dzieci w tej samej grupie przedszkolnej.
Jedna z dziewczynek z tejze grupy niedlugo organizuje impreze urodzinowa no i jedno dziecko zostalo zaproszone, drugie nie.

Rodzice wiedza, ze sa rodzenstwem, widujemy sie regularnie przy odprowadzaniu dzieci.

Zaproszenia wisialy otwarcie na wieszaczkach z kurtkami, od razu mozna bylo zobaczyc, kto jest zaproszony, a kto nie.

Jedno dziecko skakalo z radosci, drugiemu zrobilo sie bardzo przykro, ze nie jest zaproszone, zrozumiale. Niby obydwoje sie z ta dziewczynka regularnie bawia.

W poprzednim przedszkolu byla zasada, ze jak sie nie zaprasza calej grupy, zaproszenia maja byc wysylane poczta, aby uniknac takich wlasnie sytuacji. Rozwiazanie jak dla mnie bardzo rozsadne.

Teraz waham sie, co zrobic... po namysle doszlam do wniosku, ze zaproszone pojdzie na urodziny a drugie wezme w ramach rekompensaty na lody.
Alternatywnie, zadne nie idzie i obydwoje spedzaja w inny, mily sposob to popoludnie?

Byl ktos w podobnej sytuacji?

Jesli dziecko pojdzie, jaka kwote powinnam przeznaczyc na prezent? Impreza odbedzie sie w Kidsville i dziewczynka konczy 5 albo 6 lat.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

a ja bym skontaktowała się z rodzicami jubilatki i spytala dlaczego, skoro są rodzeństwem i w tej samej grupie - może zapraszający myślą, ze sie domyslisz ze obydwoje są zaproszone
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Eeee ja to spytalabym rodzicow, czy moga przyjsc oboje, bo drugiemu jest / bedzie przykro...? Nie pytalabym dlaczego...
Maat

Post autor: Maat »

Dziecko zaproszone jest imiennie, w rubryce zmiesciloby sie rowniez miejsce na imie drugiego dziecka, ale nie zostalo wpisane...
Nie bede dociekala dlaczego tylko jedno zostalo zaproszone, bo moglaby z tego wyniknac niezreczna sytuacja... W sumie nie ma obowiazku by zapraszac wszystkich na swe urodziny...

A jaka kwote przeznaczylybyscie na prezent dla dziecka z przedszkola? Z tego co widzialam, to oplata za impreze urodzinowa za goscia w Kidsville to wydatek ok. 25 EUR. To ile na prezent? Ok. 30 EUR?
ODPOWIEDZ