L2 w szkole europejskiej
L2 w szkole europejskiej
Czy ktos z Was zmienial swojemu dziecku L2 lub cos wie na ten temat jak sie to robi?
Chcialabm to zrobic od przyszlego roku szkolnego i nie wiem jak sie za to zabrac. Na stronie szkoly nie znalazlam nic konktetnego...
Chcialabm to zrobic od przyszlego roku szkolnego i nie wiem jak sie za to zabrac. Na stronie szkoly nie znalazlam nic konktetnego...
- kajapapaja
Właśnie. Jeśli chcesz coś w tej szkole załatwić to musisz bardzo naciskać. Nie wolno cierpliwie czekać na odpowiedź - bo ona nie przyjdzie. Popatrz do regulaminu szkoły - jeśli tam nie jest zabroniona taka zmiana to się tego trzymaj - bo jak nie zabronione to Ci wolno.
Niestety po kilku latach doświadczeń widzę, że szkole jedynie zależy na spokojnym funkcjonowaniu i takie funkcjonowanie jest ważniejsze od dobra jakiegoś konkretnego ucznia. Zauważyłem, że jeśli chce się coś załatwić co nie jest na 100% oczywiste i łatwe dla szkoły to trzeba o to walczyć. Mnie się udawało dopiąć swego
Niestety po kilku latach doświadczeń widzę, że szkole jedynie zależy na spokojnym funkcjonowaniu i takie funkcjonowanie jest ważniejsze od dobra jakiegoś konkretnego ucznia. Zauważyłem, że jeśli chce się coś załatwić co nie jest na 100% oczywiste i łatwe dla szkoły to trzeba o to walczyć. Mnie się udawało dopiąć swego
A jak do dyrekcji - to najlepiej wybierz sie ktoregos dnia okolo 8:00 do szkoly i "zaatakuj" pana Lufiego (dyrektor odpowiedzialny za secondaire) bezposrednio. O tej porze zwykle juz jest w swoim gabinecie - syn powinien wiedziec gdzie on siedzi - ja tak robilam, bo umawianie sie jakos nie zawsze wychodzi. Ale najpierw zlozylabym wniosek podeslany tu (w sasiednim wątku), a na spotkanie z panem dyrektorem poszlabym dopiero w razie jakiejs odmowy... Bo jezeli jest jakas procedura, to od niej trzeba by zaczac, bo moze zadziała?...
- kajapapaja
IronBone, bamaza - ja, mimo wszytsko, jestem przeciwna "atakom"
jak na razie, cokolwiek chciałam załatwić, udało sie to załatwić mailowo (np. rezygnacja z opcji) - wystarczy cierpliwości i kultura.
I jednak zapoznanie się dokładne z zawartością strony internetowej szkoły - tam naprawde są odpowiedzi na wszytskie pytania, wystarczy poszukać, a nie czekac na "readers' digest".....
jak na razie, cokolwiek chciałam załatwić, udało sie to załatwić mailowo (np. rezygnacja z opcji) - wystarczy cierpliwości i kultura.
I jednak zapoznanie się dokładne z zawartością strony internetowej szkoły - tam naprawde są odpowiedzi na wszytskie pytania, wystarczy poszukać, a nie czekac na "readers' digest".....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
A wiec tak: Request wyslany do osoby odpowiedzialnej i wymienionej w owym requescie; W maju test i zobaczymy co bedzie dalej.
Nie widze sensu chodzic do dyrekcji zanim zapadnie jakakolwiek decyzja.
O rezygnacji z L2 nigdzie nie wspominalam bo wiem, ze to jest niemozliwe i wcale bym nie chciala rezygnowac, jedynie chodzilo mi o zmiane L2 -> L3.
Biala zaczaila od razu o co chodzi (bez glebokiej analizy slow "zmienic" i "zamienic"), za co jeszcze raz jej dziekuje!
P.S. Nie daloby sie jakos tych dwoch watkow (te dwa watki?) skleic, ktore niechcacy wyslalam dwa razy?
Nie widze sensu chodzic do dyrekcji zanim zapadnie jakakolwiek decyzja.
O rezygnacji z L2 nigdzie nie wspominalam bo wiem, ze to jest niemozliwe i wcale bym nie chciala rezygnowac, jedynie chodzilo mi o zmiane L2 -> L3.
Biala zaczaila od razu o co chodzi (bez glebokiej analizy slow "zmienic" i "zamienic"), za co jeszcze raz jej dziekuje!
P.S. Nie daloby sie jakos tych dwoch watkow (te dwa watki?) skleic, ktore niechcacy wyslalam dwa razy?