wraz z piekna jesienia pojawily sie przepyszne sliwki wegierki nazywane po tutejszemu QUECHE <lol> .
Ciasto polskie ze sliwkami az dech zapiera no i oczywiscie nie ma co ... palce lizac!
Ostatnio robilam rowniez pierogi szpinakowe z nadzieniem miesnym i zwykle z nadzieniem szpinakowym. Smaczne!
Ponawiam zatem moje dotychczasowe ogloszenie z grudnia zeszlego roku:
Oferuje wypieki i pierogi domowej roboty na zamowienie.
Pieke w tortownicy (+-1kg, srednica 27cm) lub w blaszce (1kg, wym: 24x34cm):
* sernik wiedenski - €15
* sernik z brzoskwiniami - €18
* szarlotka - €10
* plesniak - €10
* jablecznik - €10
* amerykaniec - €15
* babka piaskowa - €10
* keks - €18
* ciasto ze sliwkami - €10
Lepie pierogi (z kolka o srednicy 8cm):
* z miesem (biale lub szpinakowe) - 10szt.- €6
* z kapusta i grzybami 10szt.- €6
* ruskie - 10szt. - €6
* z nadzieniem szpinakowym i serem feta - 10szt. - €6
Istnieje rowniez mozliwosc zamowienia specyficznych wyrobow typu uszka, kopytka, inne polskie ciasta, itp. Ich wykonanie jest niemniej uzaleznione od dostepnosci skladnikow na rynku.
Zainteresowanych prosze o kontakt na maila: SernikPierozek@gmail.com lub tel.: 0033 3.82.88.49.76
Komu komu ... bo jade do domu

Pozdrawiam,
Ryszarda