Karta VISA CLASSIC KARTE

Kupię, sprzedam, oddam...
gundik1

Karta VISA CLASSIC KARTE

Post autor: gundik1 »

Witam, pracuje w luksemburgu, legalnie, mam zalozony rachunek w Banku Raiffeisen . nie znam zabardzo jezyka, i stad moje pytanie, czy Posiadajac karte , bede mogl robic wyplaty w Pl bankomatach , jesli tak to jakie prowizje, licze na duzo informacji . Dziekuje i Pozdrawiam
zzz

Post autor: zzz »

W wypłatami nie powinno być problemów. Jeśli chciałbyś wypłacać pieniądze używając karty Visa Classic, to odradzam (niezależnie od tego czy w PL, w Lux, czy gdziekolwiek indziej). Jest to karta kredytowa, więc nie dość że prowizja za wypłatę z bankomatu jest wysoka, to jeszcze lecą odsetki od kredytu (bez tzw. grace period).

Jeśli dostałeś do konta kartę V-Pay, to z wypłatami nie powinno być problemów (upewnij się tylko, że na bankomacie jest naklejka z logo V-Pay). Pierwsza wypłata jest za darmo, bank ściągnie 1.50€ za drugą i każdą kolejną wypłatę z bankomatu w PL.

źródło: http://www.raiffeisen.lu/files/document ... /tarif.pdf
Emil

Post autor: Emil »

W luxie za każde wypłatę z bankomatu przez kartę visa pobierają 12,50eurasa , podejrzewam że w Polsce nie będzie taniej, więc to chyba nie najlepszy sposób,
znajomi mieli problemy też z innymi kartami bo w automatach i na stacji benz. ich nie przyjmowali tylko nie wiem już jakie to były
ODPOWIEDZ