PolskieRadio.LU na start!

Awatar użytkownika
Redakcja

PolskieRadio.LU na start!

Post autor: Redakcja »

Już dziś, 6 grudnia o godz. 15.00, rozpocznie nadawanie PolskieRadio.lu – pierwsze polskie radio internetowe w Luksemburgu!

Radia będzie można słuchać codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 17.00–22.00 ze strony www.polskieradio.lu. Każdego dnia przewidziany jest blok muzyczny rozpoczynający się o godz. 20.00. W ramówce znajdą coś dla siebie wielbiciele muzyki lat 80. i 90., polskiej muzyki, chilloutu, disco polo oraz dance i nie tylko.

Piątkowe wieczory będzie rozpoczynać blok „Lux Impresska”. W niedalekiej przyszłości, w każdy poniedziałek, radio będzie podejmować gości, którzy odpowiedzą m.in. na pytania słuchaczy. Inna atrakcja stacji to pozdrowienia, które będzie można przesyłać ze strony internetowej radia, lub, w wybrane dni, składać telefonicznie na antenie. Przed Bożym Narodzeniem na słuchaczy czeka specjalna świąteczna ramówka i konkurs.

Więcej aktualnych informacji o Polskim Radiu Internetowym na stronie www.polskieradio.lu.

[right]Nowemu polskiemu medium informacyjnemu w Luksemburgu redakcja polska.lu życzy wielu sukcesów![/right]
Załączniki
PolskieRadioLU.jpg
PolskieRadioLU.jpg (40.59 KiB) Przejrzano 4883 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 2 razy.
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

Swietna incjatywa, gratuluje pomyslodawcom i zycze sukcesu !
Nie wam eter lekkim bedzie !
Nie zapomijcie o dziale humorystycznym, typu "Pytania sluchaczy do radia Erewan"

A jak sie przyjmie, to trzeba natychmiast pojsc za ciosem i stworzyc intrnetowe polskieradiomaryja.lu :D
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

telewizor ma ekran, a radio ma ryja :)
Emil

Post autor: Emil »

DISKOPOLO - teraz tu będzie lepiej jak u mamy <lol>
turkus111

radio

Post autor: turkus111 »

gratulacje dla pomysłodawcy Radia, słuchałam dzisiaj Was do końca i musze powiedzieć, że pomysł super, muzyka fajna, a prowadzenie Radia profesjonalne! bardzo podoba mi sie pomysł pozdrowień, dziś juz miałam okazję przesłać pozdrowienia! :D super , pozdrowienia i sukcesu życze!
IronBone

Post autor: IronBone »

Ja myślę że wartowałoby podpowiedzieć organizatorom co powinni nadawać by nam się chciało włączyć ich stację. Pewnie sami maja jakiś plan, ale np. ja włączyłbym radio by posłuchać wiadomości lokalnych. Nawet może bym włączył jedząc śniadanie, jakby coś rano puścili.
Pogodynka

Post autor: Pogodynka »

-wiadomosci z polski, z lu ze swiata ,pogoda
-oferty pracy
-piosenki na zyczenie
-konkursy
-ciekawostki.*
-rubryka z anonsami
-rubryka kulinarna
Dobro wróci predzej czy pózniej do czlowieka,rowniez Zlo uczynione drugiemu czlowiekowi wróci predzej czy pózniej
ODPOWIEDZ