czy ktos mi moze wytlumaczyc dlaczego moje ulubione czekoladki MON CHERI zniknely ze sklepow?????? I dlaczego nikt mnie o tym nie powiadomil???
Zwracam sie z prosba do Was, dajcie mi cynka gdzie je moge dorwac, bo laza za mna laza....
plijs, to nie jest smieszne, ja powaznie.
Mon Cheri
A myslalem ze to tylko mnie wkur***. Nawet w Amsterdam airport nie bylo. W Auchanie mi raz tlumaczyli ze czekoladki sa sezonowe, i dla tego, choc trudno mi uwierzyc ze brakowalo by wisni... Nastepnym razem kup zapasy na rok, choc jedyny rezultat tego bedzie ze zjesz wszystko w miesiac <mrgreen>
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Niektorzy producenci czekoladek wstrzymuja sprzedaz w miesiacach letnich, bo jest za goraco. Po pierwsze - wiadomo, jak goraco wplywa na czekolade; skrajnych przypadkach czekoladki z nadzieniem moga nie tylko ulegac deformacji, ale tez "gubic" jakze cenne nadzienie, a tego nie chcialby ani producent, ani konsument ani tez sprzedawca. Po drugie - nawet jesli czekolada nie stopi sie pod wplywem goraca, to w wyzszej temperaturze dosyc szybko pokrywa sie bialym nalotem i wyglada niespecjalnie atrakcyjnie. Czasem wiec lepiej wstrzymac sprzedaz na pare tygodni, niz ponosic koszty czestych reklamacji, no i utrate tzw. imidżu, oczywiscie.minka pisze:Ale tych orzechowych tez nie ma, to orzechy tez sie skonczyly?
Czy dotyczy to "mon cheri"? Nie mam pojecia, ale na to wyglada.
http://www.delhaizedirect.lu/fr/Search/ ... %20FERRERO
Napisane ze disponible ale moze to nie to. Nie wiem - djeta MŻ.
Napisane ze disponible ale moze to nie to. Nie wiem - djeta MŻ.