Ja mam obecnie LuxGSM-owego TipTopa, z ktorego jestem niezwykle niezadowolony i chetnie go zdradze na rzecz czegos zupelnie innego. Jako, ze mam go od zarania dziejow, wiec w miedzyczasie wydarzyla sie w Luxie rewolucja zmian – zniknelo Kiwi, pojawil sie Vox, zmienily sie plany taryfowe i mnostwo innych detali i jestem kompletnie zagubiony. Nie pomoga mi w tym rozrzucane po skrzynkach pocztowych i dostepne powszechnie broszurki wszystkich sieci, bo one oferuja blyszczace pazlotko, a to czy w srodku jest cukierek czy... to juz kazdy musi sprawdzic na wlasnej skorze.
Ponadto, jako okularnikowi, kiepsko idzie mi czytanie tego co oni maja mi do napisania tzw. "malym druczkiem", a jak wiadomo w ten sposob zapisywane sa te informacje, ktore powinienem znac przede wszystkim.
[center]Tak wiec – pomozcie! Bede bardzo wdzieczny za wszelkie wypowiedzi![/center]
Interesuja mnie nastepujace zalozenia progowe:
- 1) oczywiscie – najtanszy w relacji do innych ofert abonament
2) mozliwie najnizsza oplata za minute
3) nierujnujacy roaming, tak, bym wracajac z wycieczki do Trewiru nie musial dodawac gazu slyszac dzwonek komorki, by odebrac juz w zasiegu lux-operatora
4) korzystne polaczenia do Polski (w razie czego)
5) mozliwa opcja typu "sami swoi", tzn. wybor numeru, lub dwoch do ktorych bede mogl dzwonic taniej wzgl. za darmo

Jak to wygladalo rok i dwa lata temu, to wiem, chocby ze slynnych postow kolegi jpp1975 ( http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 05&v=2&s=0 ). A jak jest teraz? Czy ktos bedzie tak mily i napisze tutaj – nie tylko dla mojej ciekawosci, ale i dla pozytku spolecznego, w jaki GSM w Luxie warto zainwestowac, a jakiego lepiej sie wystrzegac?
Z gory wdzieczny