dzis na poważnie. Znalazłem apel Artura na zaprzyjaźnionej stronie rowerowej. My, w pełni zdrowi, nie zdajemy sobie często sprawy z wyrzeczeń związanych z uprawianiem sportu przez osoby niepełnosprawne. Sam czasem spoglądam za okno i widzę nienajlepszą pogodę - odpuszczam. Artur - Bukowina Tatrańska, Tour De Pologne dla Amatorów. Drobne 20 czy 25€ może wspomóc Artura. A jak 100 osób pomoże? Jest nas w końcu ponad 3000 tutaj. Polacy na obczyźnie - do dzieła! Ja wpłaciłem

Witam
Jestem niepełnosprawnym sportowcem. Mam 26 lat. Trenuje kolarstwo szosowe na rowerze ręcznym tzw. Handbike.
Aktualnie trenuję na rowerze turystycznym, który uniemożliwia mi poprawianie moich wyników sportowych,
Kiedy zaczynałem swoją przygodę z tym sportem, handbike mam aktualnie, były używane przez większość zawodników. Później zaczęto się przesiadać na rowery wyczynowe, co umożliwiło poprawianie wyników zawodnikom, Tymczasem moje wyniki, pomimo zwiększających się warunków fizycznych oraz większej wydolności mojego organizmu pozostają na tym samym, niezmiennym poziomie.
Dlatego, nie mając innych możliwości uzyskania funduszy na zakup roweru sportowego, prowadzę publiczna zbiórkę finansów. Aktualnie mam 2425zł.
Cena nowego handbike-a sportowego to 21000 zł. Dla mnie jest to kwota nieosiągalna, dlatego kieruję gorącą prośbę o wsparcie finansowe w realizacji mojego wielkiego marzenia. Wierze, że mogę liczyć na Państwa wsparcie, że ułatwia mi Państwo drogę do upragnionego celu- zakupu wspomnianego roweru. Bardzo proszę o przekazanie dowolnej kwoty na konto:
Fundacja Wbrew Absurdom
ul. Aluzyjna 33f/112
03-149 Warszawa
Nordea Bank Polska 149
PL10 1440 1387 0000 0000 1318 4787
w tytule przelewu: „dla Artura Graczyka”
Dla wpłat z zagranicy Polski: SWIFT: NDEAPLP2
Proszę również, o rozpowszechnienie mojej akcji zbiórki w swoim środowisku, wśród znajomych.
Każda forma udzielonego wsparcia, która prowadzi do uzyskania celu do którego dążę- zdobycia środków na zakup nowego wyczynowego handbike-a, jest dobra.
Jest to dla mnie bardzo ważne, ponieważ mając nowy sportowy handbike, będę mógł się rozwijać, zaistnieć w świecie sportu, a jednocześnie rower jest doskonałą formą rehabilitacji, usprawniania, sposobem na poznawanie nowych ludzi, wyjście z domu.
Zapraszam na mojego bloog-a, gdzie opisuje siebie swoje starty i postępu zbiórki, która prowadzę od czerwca 2011 roku.
Z Poważaniem
Artur Graczyk
e- mail: arturgraczyk7@wp.pl
arturg.bloog.pl
Tel. +48 664 407 169