Czy ktokolwiek jest mi w stanie odpowiedziec gdzie w Niemczech odbywa sie najwiekszy, najbardziej znany kiermasz bozonarodzeniowy? <aniolek>
Mam znajoma, ktora chcialaby kram z bizuteria handmade otworzyc, takze jakby ktos przez zupelny przypadek wiedzial co? gdzie? jak? to bede wdzieczna za kazda informacje.
Pozdrawiam
Pytanie dot. kiermaszow swiatecznych w Niemczech
Moderator: LuxTeam
-
- kajapapaja
kiermasze odbywaja sie w kazdym miescie w Niemczech, ktory jest najwiekszy, trudno powiedziec, zreszta w duzych miastach typu Berlin, Kolonia, Monachiu, kiermasze odbywaja sie w roznych miejscach rownoczesnie. Zreszta nie wiem, czy to tak latwo dostac "stanowisko" na glownym kiermaszu w Kolonii albo w Monachium.
Jednym z najbardziej znanych i tradycyjnych jest kiermasz w Norymberdzie (Nürnberg).
Ostatnimi laty te kiermasze traca jednak na popularnosci jesli chodzi o robienie jakis zakupow, ludzie po prostu ida tam, by pic (albo powiedzmy otwarcie: chlac do nieprzytomnosci) grzane wino i objadac sie pieczonymi jabblkami w czekolladzie.
Przypuszczam ze znajoma by zrobila wiekszy biznes, jakby otworzyla stanowisko z polskim bigosem i jakas polska kielbasa z grilla.
Jednym z najbardziej znanych i tradycyjnych jest kiermasz w Norymberdzie (Nürnberg).
Ostatnimi laty te kiermasze traca jednak na popularnosci jesli chodzi o robienie jakis zakupow, ludzie po prostu ida tam, by pic (albo powiedzmy otwarcie: chlac do nieprzytomnosci) grzane wino i objadac sie pieczonymi jabblkami w czekolladzie.
Przypuszczam ze znajoma by zrobila wiekszy biznes, jakby otworzyla stanowisko z polskim bigosem i jakas polska kielbasa z grilla.
-
-