Ogladanie meczu Polska-Portugalia 08.09.07
Ogladanie meczu Polska-Portugalia 08.09.07
Witam,
Mam propozycje, w zwiazku z tym, ze nie wszyscy jak mniemam beda mieli szanse wyjechac i zobazyc mecz na zywo, czy moze ktos bylby zainteresowany wyjsciem do jakiegos pubu w stolicy? Na pewno wielu Portugalczykow bedzie ogladac mecz i nie sadze aby byl problem ze znalezieniem odpowiedniego miejsca. Nie jestem z Luxemburga, (mieszkam we Francji a pracuje w Esch) ale jakby ktos zaproponowal jakis Pub, to chetnie bym sie wybral pokibicowac naszym. Fajnie byloby troche pokrzyczec razem.
Co Wy na to, rodacy
Mam propozycje, w zwiazku z tym, ze nie wszyscy jak mniemam beda mieli szanse wyjechac i zobazyc mecz na zywo, czy moze ktos bylby zainteresowany wyjsciem do jakiegos pubu w stolicy? Na pewno wielu Portugalczykow bedzie ogladac mecz i nie sadze aby byl problem ze znalezieniem odpowiedniego miejsca. Nie jestem z Luxemburga, (mieszkam we Francji a pracuje w Esch) ale jakby ktos zaproponowal jakis Pub, to chetnie bym sie wybral pokibicowac naszym. Fajnie byloby troche pokrzyczec razem.
Co Wy na to, rodacy
Chetnie tylko gdzie mozna znalezc transmisje.
(jest nas tu wieksza grupa Polakow chetnych do obejrzenia tego meczu)
Macie jakies namiary na pub ktory ma odpowiednia tv pokazujaca ten mecz?
Z tego co wiem ma byc na portugalskiej telewizji RTP
http://tv.rtp.pt/EPG/tv/epg-dia.php?dat ... &gen=&time
(jest nas tu wieksza grupa Polakow chetnych do obejrzenia tego meczu)
Macie jakies namiary na pub ktory ma odpowiednia tv pokazujaca ten mecz?
Z tego co wiem ma byc na portugalskiej telewizji RTP
http://tv.rtp.pt/EPG/tv/epg-dia.php?dat ... &gen=&time
- kajapapaja
mój mąż już się umawia z Eneko i wojtkiem - to może by się chłopaki uaktywnili i dookreślili gdziew końcu idą?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Szczegóły są dogadywane , w kazdym razie aby nikt sie nie zgubił 21-21.15 pod Dworcem Głównym a najlepiej na przystanku pod dworcem zbiórka a potem wybieram jakis rozsadny lokal portugalski, których jest wg. zapewnien Wojtka dośc sporo w tym rejonie. My nie zawiedziemy <piwo> byle nasi reprezentacji tez staneli na wysokosci zadania
Właśnie dotarłem na Weimerskirch po tym ekscytujacym meczu ! Jeszcze piwo szumi w głowie ale było warto ! Siedzielismy w portugalskim lokalu Q42 niedaleko Central Gare. Zebrało sie nas 6 fanatycznych Polaków. Poczatek meczu spokojny, po strzale Lewandowskiego i naszym okrzyku na 1-0 lokal troche ożył. Barman mówi ze "it isn't a fair", my sie cieszymy . Potem dwie bomby cały lokal wyje z radości, my mniej :> jest 1-2 ! Na szczescie jest Jacek Krzynówek ładuje na 2-2, teraz my wyjemy a reszta milczy !!!! Teraz dopingujemy Artura Boruca i w końcu jest ! ... 2-2 cała Polska szaleje a my z nia <mrgreen> Grupka Polaków sie pomału wykrusza ... zostajemy tylko ja z ryba a ponieważ we dwóch nie bedziemy robili zadymy w Luksie rozchodzimy sie do domu ... <mrgreen> , przyjazn pomiedzy Lechem a Zagłebiem sie pogłebia :P, ja wracam na pieszo do domu, dumnie powiewajac szalem z napisem POLSKA !!! a razcej niewysocy mieszakańcy Luksa omijają mnie z daleka, ja przy swoich 1,82 wygladam na Guliwera <mrgreen> .
Ogólnie ok, czekamy na kolejne mecze !!!!
Jeszcze Polska ....
Ogólnie ok, czekamy na kolejne mecze !!!!
Jeszcze Polska ....
Arau nastepnym razem jak jeden mąz <mrgreen> idziemy na mecz razem, tzn cała Polonia !!!!, ja teraz sie i tak poświeciłem i wracałem z 5 km na pieszo ale warto było !!!!!arau pisze:Mowia, ze Bog jest Polakiem <aniolek>
Leo sie puszy, a Krzynowka nie widac - ja z portugalskiego pubu musialam "wyjsc przodem a nie tylem, bo sie dziwne a niemile ..." <bije>
No prawie mi sie udalo wynik trafic!!
Wynik rewelacyjny, gra juz troche mniej, ale liczy sie tutaj efekt koncowy, a ten jest
Ale nie ma co ukrywac, ze Portugalia rowniez nie zachwycila, bo Polacy bardzo dobrze bronili i nie pozwalali na jakies sztuczki-magiczki i chwala im za to !!!
Wyszkolenie technicznie portugalow bylo widoczne golym okiem, ale to nie wszystko
Nasi "siermieznicy" dali rade !:D
Wspolny wypad do pubu to byla bardzo dobra mysl, oby wiecej takich
[quote="piastdp"][/quote]
Jak widac nawet w tak malej krainie jakim jest Luksemburg wiezi klubowe sie poglebiaja
Viva Kolejorz, viva Zaglebie !
Wynik rewelacyjny, gra juz troche mniej, ale liczy sie tutaj efekt koncowy, a ten jest
Ale nie ma co ukrywac, ze Portugalia rowniez nie zachwycila, bo Polacy bardzo dobrze bronili i nie pozwalali na jakies sztuczki-magiczki i chwala im za to !!!
Wyszkolenie technicznie portugalow bylo widoczne golym okiem, ale to nie wszystko
Nasi "siermieznicy" dali rade !:D
Wspolny wypad do pubu to byla bardzo dobra mysl, oby wiecej takich
[quote="piastdp"][/quote]
Jak widac nawet w tak malej krainie jakim jest Luksemburg wiezi klubowe sie poglebiaja
Viva Kolejorz, viva Zaglebie !