Pytanie do "skodziarzy"

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
wilqs72

Pytanie do "skodziarzy"

Post autor: wilqs72 »

Gdzie serwisujecie swoje 4 kółka?
Wielkimi krokami zbliża się termin przeglądu (75kkm) stąd moje pytanie - gdzie to zrobią dobrze i przy okazji nie zedrą ze mnie za bardzo skóry.
Nie musi to być koniecznie serwis autoryzowany - gwarancja i tak się skończyła.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
MaWi

Post autor: MaWi »

Oj, chyba ci nie odpowiem... Ja zaliczylem dopiero swoj pierwszy przeglad, wiec bez kwekania poturlalem wozek do serwisu "garazowego" w Bereldange. Ale nie ukrywam, ze w przyszlosci temat przez ciebie rozpoczety interesuje i mnie <mrgreen>
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

sprawdzalem ceny serwisowe w luxie i we wszystkich krajach osciennych. mniej wiecej te same.
niestety o miejscowych garazach slyszalem sporo zlego (m.in. ze twoja nastepna naprawa jest juz programowana podczas poprzedniej wizyty - to dotyczylo garazu audi, ale bez nazwisk...)
ja mam spore obiekcje do konpetencji mechanikow np z bereldange.

tu na miejscu najlepiej jest znac mechanika z garazu firmowego i zrobic to u niego wieczorami.
wymiana oleju, klockow itp nie powinna przekroczyc mozliwosci mechanika, a facet pracujac na swoim robi dobra robote.

ten sam serwis w pl (w garazu firmowym) - 50% ceny miejscowej !
MaWi

Post autor: MaWi »

jespere pisze:ten sam serwis w pl (w garazu firmowym) - 50% ceny miejscowej !
A propos – jakie sa wasze, zupelnie subiektywne spostrzezenia co do serwisowania w Polsce? Potwierdzicie czy zaprzeczycie stereotypowi, krazacemu tu i owdzie, ze w Polsce niedosc, ze nie zrobia dobrze swojej roboty, to jeszcze polowe nowych czesci wykreca i zamienia na uzywane, a na koniec skasuja za 2 razy wiecej napraw niz zrobili, bo w koncu jak z zagramanicy przyjechal, to go stac? To nie sa moje slowa; powiem wiecej – nie mam z ASO w PL zadnych doswiadczen, tak wiec pytam z naiwnoscia niemowlaka ;)
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

ja mam bardzo dobre doswiadczenia z gdanska.
ale tam jestem stalym klientem i zawsze bylo ok. sa zaklady, ktore licza na to, ze do nich wrocisz. tak dziala wolny rynek i konkurencja.

tu nie ma konkurencji - rdv za 3 tygodnie, a cena z kosmosu...
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

ja mam dobre namiary na serwis Skody w Opolu, jakby ktoś chciał - "serwisujemy" się tam od lat....
aczkolwiek moja luksemburska Skoda miała dopiero 1 przegląd więc nie mogę sie wypowiadać bo nie wiem
a poza tym - ja baba jestem: ma być zrobione a auto ma jeździć
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
maczarna

Post autor: maczarna »

Nie mam zbyt duzego doswiadczenia w temacie przegladow, ale wiem z doswiadczen znajomych ze warto jednak sprawdzic dobrze serwisy w osciennych krajach, np w Belgii. Podam przyklad Opla (jeszcze na gwarancji wiec przeglad tylko w serwisie markowym). W Luxembourgu za przeglad trzeba zaplacic ok.250euro, a za ten sam serwis w Arlon ... 125euro. Roznica dosc znaczna, prawda?
A jesli chodzi o przeglady w Polsce, to roznica, w porownaniu z ta belgijska cena, nie jest wielka, i na pewno nie oplaca sie tam jechac specjalnie na przeglad:)
Pozdrawiam wakacyjnie!
ODPOWIEDZ