Paczka do Polski
Paczka do Polski
Witam ! Dowiedzialam sie , ze z Trier mozna wyslac do kraju paczke przez przewoznika. Czy ktos moglby mi podpowiedziec gdzie taka przesylke sie dostarcza. w jaki dzien, moze ktos wie za ile , moze podac telefon kontaktowy, pozdrawiam wszystkich i dziekuje za informacje ; 

Auobusy do Polski ruszaja z Trewiru spod dworca PKP, a dokladnie z takiej zatoczki na prawo stojac tylem do dworca. O ile mi wiadomo, to kierowcy przyjmuja przesylki bezposrednio przed odjazdem, wiec wystarczy sie tam wybrac w czasie, kiedy dany autobus odjezdza. Cos wiecej moze wiedziec pani z Polski pracujaca w kiosku z gazetami w przydworcowej galerii handlowej. Kiosk jest na pietrze, niemal dokladnie naprzeciwko kas Kauflandu.
I teraz uwaga – przesylki do Polski mozna tez nadac bezposrednio u kierowcow autobusow kursujacych do Luksemburga. Pytalem sie ich o to jakies 2 miesiace temu, wiec wiadomosc jest z pierwszej reki. Autobusy do Polski mozna znalezc w dniu ich przyjazdu/odjazdu na Glacis, a pozniej na parkingu OPOCE/Poczty dworcowej (a wiec przy rue Mercier). Zajrzyj sobie na strony przewoznikow (Eurolines, Awizo, Omnia, etc...) tam znajdziesz telefony, daty przyjazdow i odjazdow z Lucka.
I teraz uwaga – przesylki do Polski mozna tez nadac bezposrednio u kierowcow autobusow kursujacych do Luksemburga. Pytalem sie ich o to jakies 2 miesiace temu, wiec wiadomosc jest z pierwszej reki. Autobusy do Polski mozna znalezc w dniu ich przyjazdu/odjazdu na Glacis, a pozniej na parkingu OPOCE/Poczty dworcowej (a wiec przy rue Mercier). Zajrzyj sobie na strony przewoznikow (Eurolines, Awizo, Omnia, etc...) tam znajdziesz telefony, daty przyjazdow i odjazdow z Lucka.
- kajapapaja
Wiesia - wiem że Eurolines odjeżdża z Luxa m.in w niedziele o 13.40 spod dworca, a Sindbad - o 14.15, kiedy w inne dni - nie wiem, ale na pewno też w środę.
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu