Parking na Lotnisku we Frankfucie nad Menem

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
arau

Parking na Lotnisku we Frankfucie nad Menem

Post autor: arau »

Witam,

czy ktoś może z niego korzystał, a tym samym uiścił? Na stronie internetowej lotniska znalazłam informację, że opata za dobę wynosi maksymalnie 23 EUR, ale brak informacji nt. tego o ile może być ona niższa i czy w ogóle... W ten sposób w przypadku czerodniowego wyjazdu osiąga się średnią cenę wizzairkowego biletu...

Pozdrawiam i milego wkndu!

A.
Awatar użytkownika
Rafal

Parking...

Post autor: Rafal »

Witam,

Kiedyś musiałem zostawić na tydzień samochód na tym lotnisku i pamiętam, że cena była zaporowa (coś ponad 100EUR). Rozwiązaniem okazał się parking wielopoziomowy po drugiej strony autostrady w sąsiedztwie hotelu. Zabij mnie ale nie pamiętam jego nazwy. Pamiętam tylko,że spod hotelu jeżdził darmowy autobus dowożący na lotnisko. Nie chciałbym kłamać , ale doba na tym parkingu kosztowała mniej więcej połowe tego co na lotnisku.
Istnieje pewna szansa, że był to ten hotel:

Steigenberger Airport Hotel Frankfurt
Unterschweinstiege 16 D - 60549 Frankfurt am Main

Z punktów orientacyjnych pamiętam, że w budynku parkingu, albo w budynku do niego przylegającym była wbudowana stacja benzynowa.

Pamiętam jeszcze, że jak wracaliśmy do Luxa to tam tankowałem i obok zatrzymała się policja w celu nabycia drugiego śniadania (kupili takie trójkątne kanapki w blistrze). Mam świadomość, że ta ostatnia uwaga jest mało istotna, ale może jak będziesz miała szczęście to też ich spotkasz ;)

Szerokiej drogi i pozdrawiam

Rafal
Martysz19

Post autor: Martysz19 »

Spokojnie, nie jest az tak zle! Na Hahn sa 2 parkingi long-term, gdzie doba kosztuje chyba 7 euro, tydzien ok. 35-40 euro. To sa parkingi nr 7-8 i znajduja sie po lewej stronie, jadac na lotnisko, jakies 500-700 m wczesniej. Jedz wolno, to zauwazysz. Po zaparkowaniu mozna sie przespacerowac na lotnisko ok. 10 min. lub poczekac na autobus. Milej podrozy!
misio

Post autor: misio »

Martysz19 pisze:Spokojnie, nie jest az tak zle! Na Hahn sa 2 parkingi long-term, gdzie doba kosztuje chyba 7 euro, tydzien ok. 35-40 euro.
Dobra rada, ale z Hahn do Frankfurtu nad Menem jest cos ponad 120km <roll>
arau

Re: Parking...

Post autor: arau »

Z punktów orientacyjnych pamiętam, że w budynku parkingu, albo w budynku do niego przylegającym była wbudowana stacja benzynowa.

Pamiętam jeszcze, że jak wracaliśmy do Luxa to tam tankowałem i obok zatrzymała się policja w celu nabycia drugiego śniadania (kupili takie trójkątne kanapki w blistrze).

Bardzo Ci dziekuje za informacje :) . Czy pamietasz moze z czym byly te kanapki ;) ?

Pozdrawiam serdecznie,

A.
annika

Post autor: annika »

Hej: wejdz na strone lotniska Frankfurt Main - maja oni cos takiego jak "Holiday Parking". Ceny sa duzo nizsze. Ja zostawilam tam samochod raz, na prawie 3 tygodnie, cena za calosc wyniosla ok. 70-80 Eur, o ile dobrze pamietam.

Jadac od strony Luksemburga - autostrada A3 Köln- Frankfurt (czyli w strone Frankfurtu) trzeba minac lotnisko po prawej stronie i potem sie dojezdza (ok 5 min po minieciu lotniska) do "skrzyzowania" z nastepna autostrada i tam trzeba jechac w prawo - znowu ok 5-10 min, az do znaku "CARGO Süd". Tam sie zjezdza w prawo i szuka znaku "Holiday Parking".

Instrukcje szczegolowe na stronie lotniska, zakladka "Holiday Parking". Jest shuttle bus kursujacy ciagle z parkingu do lotniska i z powrotem, dojazd zajmuje chyba ok 15 - 20 min. Aha, i mozna tam chyba zadzwonic po ten busik, jest taki specjalny telefon, tak samo zreszta przy terminalu.
wiesia

Post autor: wiesia »

w sobote parkowalam na lotniski w Frankfurcie Main na terminali 1 i pragne poinfoemowac, ze 1 godz kosztuje 3.60 Euro. Nie wiem czy na wszystkich poziomach obowiazuje ta sama taryda. Nie wiem na ktoryn popziomie sie znajdowalam ale ustawilam samochow w sektorze 608 /16
wiesia

Post autor: wiesia »

za 4 godzi zaplacilam 18 Euro. Poniwaz byla to moja pierwsz wyprawa do Frankfurtu /uwazam to za ogromny wyczyn z mojej strony/pragne podpowiedziec osobie pytajacej o ile nie byla jeszcze na tym lotnisku aby po ustawieniu auta i wiechaniu winda na terminal odlotow lub przylotow przeanalizowala sobie plansze parkingow aby nie bylo klopotow z odnalezieniem poziomu na ktorym zostawilo sie auto
ODPOWIEDZ