czy robicie zakupy w Meng Drogerie?
Moderator: LuxTeam
-
czy robicie zakupy w Meng Drogerie?
Szanowni Państwo,
ciekawi mnie to jak oceniacie polską sieć drogerii jaka w ostatnim czasie dość prężnie rozwija się w Luksemburgu.
Chodzi o sieć Meng Drogerie (mengdrogerie.lu).
Głównym udziałowcem jest polska spółka Kerdos Group.
Jak oceniacie asortyment jaki tam jest oferowany?
Czy w ogóle odwiedzacie te sklepy i jakie wrażenie na Was robi polska sieć drogerii?
Jak oceniacie rozwój tej sieci w ostatnim roku?
Czy mają dobry marketing, czy w ogóle reklamują się w przestrzeni publicznej?
Jak oceniacie poziom obsługi klientów?
Czy macie jakies miłe doświadczenia związane z tymi sklepami?
Czego brakuje w Meng drogerie?
Co byście sobie tam jeszcze życzyli, jaki asortyment itd. ?
Ciekawi mnie Wasza opinia.
Chętnie przeczytam wszystkie opinie jakie tutaj się znajdą w tym temacie.
ciekawi mnie to jak oceniacie polską sieć drogerii jaka w ostatnim czasie dość prężnie rozwija się w Luksemburgu.
Chodzi o sieć Meng Drogerie (mengdrogerie.lu).
Głównym udziałowcem jest polska spółka Kerdos Group.
Jak oceniacie asortyment jaki tam jest oferowany?
Czy w ogóle odwiedzacie te sklepy i jakie wrażenie na Was robi polska sieć drogerii?
Jak oceniacie rozwój tej sieci w ostatnim roku?
Czy mają dobry marketing, czy w ogóle reklamują się w przestrzeni publicznej?
Jak oceniacie poziom obsługi klientów?
Czy macie jakies miłe doświadczenia związane z tymi sklepami?
Czego brakuje w Meng drogerie?
Co byście sobie tam jeszcze życzyli, jaki asortyment itd. ?
Ciekawi mnie Wasza opinia.
Chętnie przeczytam wszystkie opinie jakie tutaj się znajdą w tym temacie.
Re: czy robicie zakupy w Meng Drogerie?
A czy nie jaśniej byłoby powiedzieć, że pyta Pani w imieniu tej firmy - bo chyba tak to właśnie jest?
Wtedy Pani pytanie jest uczciwsze niż pisanie jakby ktoś, mieszkając w Luksemburgu, naprawdę się tak bardzo tą firmą interesował.
Wtedy Pani pytanie jest uczciwsze niż pisanie jakby ktoś, mieszkając w Luksemburgu, naprawdę się tak bardzo tą firmą interesował.
-
Niestety nie pytam w imieniu firmy. Pytam we własnym imieniu ponieważ jestem ciekawa jak te sklepy rozwijają się w Luksemburgu. Posiadam nieduży pakiet akcji spółki notowanej na GPW - właściciela sieci drogerii Meng.
Jeśli nie chce Pan/Pani odpowiedzieć to rozumiem, ale proszę kulturalnie napisać a nie z jakimś wyrzutem.
A może robi Pan/Pani tam zakupy i coś ciekawego napiszę w tej kwestii?
Jeśli nie chce Pan/Pani odpowiedzieć to rozumiem, ale proszę kulturalnie napisać a nie z jakimś wyrzutem.
A może robi Pan/Pani tam zakupy i coś ciekawego napiszę w tej kwestii?
Czasem tam zagladam, choc coraz mniej mi sie podoba. Asortyment polski juz sie chyba skonczyl, bo nic nowego od dawna sie nie pojawilo, oprocz sokow chyba.
No i mam wrazenie, ze jednak ciagle maja problem z zaopatrzeniem, bo wybor raczej marny i przeswity na polkach.
No i mam wrazenie, ze jednak ciagle maja problem z zaopatrzeniem, bo wybor raczej marny i przeswity na polkach.
skromny wybór , w sklepach chodzi o to przy przyciągnąć klienta ,w tym sklepie towaru na półkach jest niewiele a to raczej zniechęca do zakupów
polska
-
dziekuje za wyrazone opinie,
a w jakich miejscowosciach te Mengi tak slabo zatowarowane?
czy sa to dosc slabe lokalizacje ? czy to sa w miare dobre punkty, jakies ruchliwe ulice, pasaze, dworce?
Mozecie napisac o ktorych mengach pisalyscie?
bede wdzieczna
a w jakich miejscowosciach te Mengi tak slabo zatowarowane?
czy sa to dosc slabe lokalizacje ? czy to sa w miare dobre punkty, jakies ruchliwe ulice, pasaze, dworce?
Mozecie napisac o ktorych mengach pisalyscie?
bede wdzieczna
-
witam ,
czy macie jakies doswiadczenia zwiazane z zakupami w Meng Drogerie?
jaki asortyment tam mozna dostac? Polskie produkty takze?
czy ktos byl w meng drogerie w centrum handlowym knauf schmiede?
podobno tam meng drogerie dziala wspolnie z Inglotem
bardzo prosze o informacje i opinie
z gory dziekuje
czy macie jakies doswiadczenia zwiazane z zakupami w Meng Drogerie?
jaki asortyment tam mozna dostac? Polskie produkty takze?
czy ktos byl w meng drogerie w centrum handlowym knauf schmiede?
podobno tam meng drogerie dziala wspolnie z Inglotem
bardzo prosze o informacje i opinie
z gory dziekuje
Weszłam niedawno przypadkiem do Meng Drogerie na Av. De la Liberte, czyli w bardzo dobrej lokalizacji tuż przy dworcu. Zwabiły mnie puzzle z polską "Rzepką", zresztą w bardzo przystępnej cenie. Zauważyłam też polskie kosmetki Inglot, dobre i w tutejszych warunkach b.tanie, były dobrze wyeksponowane.
-
dzieki za Twoja opinie
czy zauwazylas tez jakies inne polskie produkty?
typu szampony, kremy, zele pod prysznicitp.
mari Joann, Farmona, celia lubine?
bede wdzieczna za odpowiedz, pozdrawiam
czy zauwazylas tez jakies inne polskie produkty?
typu szampony, kremy, zele pod prysznicitp.
mari Joann, Farmona, celia lubine?
bede wdzieczna za odpowiedz, pozdrawiam
A tu informacje z dzisiejszego Wort'a
http://www.wort.lu/de/business/investit ... Newsletter
http://www.wort.lu/de/business/investit ... Newsletter
-
niestety te zapowiedzi troche martwia, poniewaz zapowiadaja zamkniecie az 4 lokalizacji z 24 obecnie dzialajacych
jesli chodzi o inwstycje to oczywiscie tez o tym wlasciciel mowi ale nic konkretnego...a jeszcze w marcu w polskich portalach branzowych mowil o tym ze powstana 3 nowe sklepy w tym roku oraz sklep internetowy pick & collect
jak drodzy forumowicze z Luksemburga zapatrujecie sie na te drogerie ? Bedzie cos z tego czy to zamykanie sklepow niczego dobrego nie wrozy?
jesli chodzi o inwstycje to oczywiscie tez o tym wlasciciel mowi ale nic konkretnego...a jeszcze w marcu w polskich portalach branzowych mowil o tym ze powstana 3 nowe sklepy w tym roku oraz sklep internetowy pick & collect
jak drodzy forumowicze z Luksemburga zapatrujecie sie na te drogerie ? Bedzie cos z tego czy to zamykanie sklepow niczego dobrego nie wrozy?
Jak nasz portal zawiadamia, dzieje się tam coś, co może naszych czytelników zainteresować:
http://polska.lu/inne/36-wiadomosci/biz ... przeczytaj
http://polska.lu/inne/36-wiadomosci/biz ... przeczytaj
-
jak tam byl ktos z Panstwa ostatnio w drogerii Meng?
jakis polski asortyment mozna tam trafic?
klienci dwiedzaja te sklepy?
prosba o informacje
pozdrawiam goraco
jakis polski asortyment mozna tam trafic?
klienci dwiedzaja te sklepy?
prosba o informacje
pozdrawiam goraco
Pani Agato, ogolnie rzecz biorac, Meng Drogerie przejelo siec punktow po niemieckich drogeriach Schlecker (potem przez chwile bylo Dayli) i wydaje mi sie, ze w wiekszosci sa to dobre lokalizacje, centralnie polozone, wiec tutaj problemu raczej nie ma.
Marketing prowadzony jest, rozsylaja gazetki z promocjami i nowymi ofertami.
W tych gazetkach polskich produktow jakos ostatnio nie widzialam, ale tez Meng Drogerie nie pozycjonuje sie tutaj jako sklep polski.
W samym sklepie bylam moze 2 razy, glownie z ciekawosci - asortyment byl slaby i tych polskich produktow tez za bardzo nie widzialam. Ale to juz bylo dosc dawno temu.
Wydaje mi sie, ze problemem jest raczej specyfika mikroskopijnego rynku luksemburskiego, ktory funkcjonuje w "nietypowy" sposob. Teoretycznie Meng Drogerie nie ma za bardzo konkurencji, bo tego typu sklepow tutaj nie ma. Rownoczesnie jest kojarzona, tak jak Schlecker, ze sklepem tanim, a tanie sie w Luxie nie sprzedaje. Ludzie, ktorzy chca kupic cos taniej jada na zakupy do Niemiec, Francji czy Belgii (pol godziny w kazda strone jest sie juz w innym kraju , a reszta kupuje w supermarketach, gdzie ceny sa mniej wiecej podobne.
Wydaje mi sie, ze Meng Drogerie powinna prowadzic lepszy marketing, postawic moze na lepsza jakosc materialow reklamowych, aranzacje sklepow, pelniejszy asortyment. Raczej probowac upodobnic sie do niemieckiego DM, a cenami mniej sie przejmowac, w Luxie to nie ma takiego znaczenia, ludzie raczej wola zaplacic i miec te slynna luksemburska jakosc zycia Poza tym sa po prostu przyzwyczajeni, ze tu jest drogo.
Marketing prowadzony jest, rozsylaja gazetki z promocjami i nowymi ofertami.
W tych gazetkach polskich produktow jakos ostatnio nie widzialam, ale tez Meng Drogerie nie pozycjonuje sie tutaj jako sklep polski.
W samym sklepie bylam moze 2 razy, glownie z ciekawosci - asortyment byl slaby i tych polskich produktow tez za bardzo nie widzialam. Ale to juz bylo dosc dawno temu.
Wydaje mi sie, ze problemem jest raczej specyfika mikroskopijnego rynku luksemburskiego, ktory funkcjonuje w "nietypowy" sposob. Teoretycznie Meng Drogerie nie ma za bardzo konkurencji, bo tego typu sklepow tutaj nie ma. Rownoczesnie jest kojarzona, tak jak Schlecker, ze sklepem tanim, a tanie sie w Luxie nie sprzedaje. Ludzie, ktorzy chca kupic cos taniej jada na zakupy do Niemiec, Francji czy Belgii (pol godziny w kazda strone jest sie juz w innym kraju , a reszta kupuje w supermarketach, gdzie ceny sa mniej wiecej podobne.
Wydaje mi sie, ze Meng Drogerie powinna prowadzic lepszy marketing, postawic moze na lepsza jakosc materialow reklamowych, aranzacje sklepow, pelniejszy asortyment. Raczej probowac upodobnic sie do niemieckiego DM, a cenami mniej sie przejmowac, w Luxie to nie ma takiego znaczenia, ludzie raczej wola zaplacic i miec te slynna luksemburska jakosc zycia Poza tym sa po prostu przyzwyczajeni, ze tu jest drogo.
Zwabione haslem "Inglot" udalysmy sie z kolezanka z pracy w przerwie lunchowej do Meng w Mersch.
Asortyment slaby, polki wieja pustkami, produktow polskich nie widzialysmy a w odpowiedzi na pytanie o Inglota pani przy kasie wreczyla nam ulotke informujac ze jedynie Meng w Knauf Schmiede ma w asortymencie te marke.
Asortyment slaby, polki wieja pustkami, produktow polskich nie widzialysmy a w odpowiedzi na pytanie o Inglota pani przy kasie wreczyla nam ulotke informujac ze jedynie Meng w Knauf Schmiede ma w asortymencie te marke.