kupno samochodu - gdzie lepiej Polska/Lux/Niemcy?

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
TOMASZ.GAWIN

kupno samochodu - gdzie lepiej Polska/Lux/Niemcy?

Post autor: TOMASZ.GAWIN »

Witam wszystkich,

prosze o informacje, porade (byc moze gdzies na Forum juz byl ten temat poruszany) gdzie lepiej kupic uzywany samochod (akurat jestem na etapie kupna 7osobowego auta familijnego)? W Luxemburgu/Niemczech czy moze w Polsce? I gdzie lepiej zerejestrowac/wykupic ubezpiecznie?

pozdrawiam serdecznie
TG
bnbn1

Re: kupno samochodu - gdzie lepiej Polska/Lux/Niemcy?

Post autor: bnbn1 »

TOMASZ.GAWIN pisze:Witam wszystkich,

prosze o informacje, porade (byc moze gdzies na Forum juz byl ten temat poruszany) gdzie lepiej kupic uzywany samochod (akurat jestem na etapie kupna 7osobowego auta familijnego)? W Luxemburgu/Niemczech czy moze w Polsce? I gdzie lepiej zerejestrowac/wykupic ubezpiecznie?

pozdrawiam serdecznie
TG
co do rejestracji ubezpieczenia, wszystko zależy gdzie mieszkasz, jeżeli masz meldunek w lux to powyżej 6 miesięcy stałego pobytu musisz tutaj zarejestrować ubezpieczyć auto, co niestety w prównaniu do polski związane jest z wyższymi kosztami, jak jest w niemczech nie wiem, co do zakupu używanego też sie nie wypowiadam bo zawsze kupuje nowe i cioram aż nie zrobi 250 - 300 tyś (moze i małe ale nowe i mam święty spokój), ale podejrzewam że masz ograniczony budżet jak i koniecznośc zakupu dużego auta..a to niestety kosztuje jeżeli nowe :|
ODPOWIEDZ