przyśnięcie za kierownicą

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Shaktiela

przyśnięcie za kierownicą

Post autor: Shaktiela »

Kochani Rodacy,
zdarzyło mi się przyśnięcie w czasie jazdy, w Niemczech. Samochód nie nadaje się do jazdy. Czy mam o tym (zaśnięciu) wspominać agentowi ubezpieczeniowemu? (Foyer) jak to jest w Luksemburgu? Znajomy mnie przestraszył, że w Niemczech ubezpieczenie nie zwraca za szkody w takim przypadku? co mogę zrobić w takim razie? poradźcie proszę
misio

Post autor: misio »

A jak myślisz? Policja była?
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

policja pewnie byla...ale chyba jej spiacej za kierownica nie zastala.... ;)
Kulunka

Post autor: Kulunka »

Misio zwyczajowo udzielił fachowej porady :x Na twoim miejscu przeczytałbym ogólne warunki ubezpieczenia Foyer, to powinno dać ci pewne wyobrażenie. Wiem, że to inna sytuacja, ale np. w przypadku zderzenia ze zwierzyną mogą się one znacznie różnić.
bnbn1

Post autor: bnbn1 »

a ja zacytuje klasyke gatunku, cytat w pełni oddaje o co biega, tylko trzeba dobrze napisac co się stało że fura nie nadaje sie do jazdy, tak aby to było logiczne.

mysle ze juz wiadomo czy sie przyznawac czy nie, bo tam gdzie kasa nie ma miejsca na sentymenty.

"Nigdy do niczego się nie przyznawaj, złapią cię pijanego w samochodzie, to mów, że nie piłeś, znajdą ci dolary w kieszeni, to mów, że to pożyczone spodnie, a jak cię złapią na kradzieży za rękę, to mów, że to nie twoja ręka. Nigdy się nie przyznawaj"
Kulunka

Post autor: Kulunka »

Ale o co właściwie chodzi? Nie jestem ekspertem od ubezpieczeń, ale jeśli ubezpieczenie jest od wszelkich ryzyk to powinno pokrywać i takie przypadki. Chyba, że, oczywiście, zaśnięcie było spowodowane spożyciem zabronionych substancji itp. Tak jak pisałem w pierwszej kolejności trzeba sięgnąć po ogólne warunki umowy, ale nie spodziewałbym się wykluczeń w tym zakresie.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, nie lewą.
ODPOWIEDZ