podpisalem dzis umowe, w ktorej jednym z warunow jest ubezpieczenie mieszkania we wlasnym zakresie. Wlasciciel agencji Webbecker zaproponowal mi "swojskiego" agenta, ktory ma mi przygotowac odpowiednia umowe. Po kiepskich doswiadczeniach z pospiechem przy wyborze banku, wole zasiegnac informacji u Szanownych forumowiczow. Z tego co rozmawialem z agentem jednym z parametrow umowy jest metraz mieszkania, ktory w moim przypadku wynosi 90m2. Jakiej mniej wiecej mam sie spodziewac kwoty ? Jakie ubezpieczalnie polecacie ? i inne przydatne informacje sa mile widziane ...
a w polowie czerwca przenosze sie z Ville na piekne luksemburskie "zadupie"
![:)](images/smilies/icon_smile.gif)
marcin
ps. tak przy okazji pobytu w agnecji po raz pierwszy od czasu przybycia tu mialem okazje uszlyszec w duzej dawce ow luksemburski jezyki i uwazam ze jest calkiem fajny, taki troche niemiecki z lekka francuszczyzna w tle. ja sam jako Slazak jestem wielbicielem lokalnych dialektow. Szkoda, ze w EP nie organizuja kursow Luxemburskiego, bo chyba mialbym wieksza motywacje niz do francuskiego, do ktorego jakos dziwnie czuje wewnetrzny opor materii... jest na to jakies lekarstwo ?