Nauka Jezyka Francuskiego

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
Bilbo33

Nauka Jezyka Francuskiego

Post autor: Bilbo33 »

Hej,

Niedawno przyjechalem i znalazelem w koncu mieszkanko, ztymze we Francji. Polecam bo duzo taniej.
mam pytanko, czy wiecie cos o mozliwosci nauki jezyka francuskiego dla totalnie poczatkujacych? Pracuje w ESCHu, ale moge dojezdzac.
Bede wdzieczny za info
pozdrawiam
MaWi

Post autor: MaWi »

Awatar użytkownika
madi82

Post autor: madi82 »

Polecam CLL, sa kursy i dla początkujących i dla osób które juz conieco znaja język:)
Awatar użytkownika
Bilbo33

Dzieki,
postaram sie wybadac czy sa jakies kursy zaczynajace sie jeszcze przed wakacjami.

pozdrawiam
misio

Re: Nauka Jezyka Francuskiego

Post autor: misio »

Bilbo33 pisze:Hej,

Niedawno przyjechalem i znalazelem w koncu mieszkanko, ztymze we Francji. Polecam bo duzo taniej. pozdrawiam
Wybierz sobie jakikolwiek dzien miedzy pon a pt. Wyjedz z domu do Lux-Ville, powiedzmy o 8 rano i powiedz ile ci to zajelo. Koledzy i kolezanki z pracy mowia cos o miedzy godzina a ponad dwie - zalezy czy bedzie wypadek po drodze czy nie :)
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Toć kolega napisał, że w Eschu pracuje.... to po co ma się pchać do Lux-ville?
dag
misio

Post autor: misio »

Wiem i wcale nie namawiam go na wycieczki do miasta :) Ogolnie napisal ze poleca, ja tez polecam, jak ktosn nie musi jechac do Lux-Ville np do pracy :)
Awatar użytkownika
Bilbo33

Ja jezdze do ESCHu (gdzie pracuje), co dziennie rano, z Thionville 33 minuty,
wynajem mieszkania (studio umeblowane) to koszt 340 €, wieksze mieszkania mozna spokojnie wynajac do 500 € z oplatami. Ponadto z Thionville jest pociag do ESCHu wiec mozna wybrac ta opcje (miesieczny ok. 70€).
Autostrada jest lekko zatloczona na przejsciu granicznym, oznacza to dla mnie ok. 5 min postoju lub wolnego poruszania sie. Do centrum Lux nie jezdze i nie mam nic w tej kwesti do powiedzenia. Dziele sie tylko wlasnym doswiadczeniem, nic wiecej.
Dzieki za pomoc w sprawie kursow :) ,
pozdrawiam
ODPOWIEDZ