Nauka Jezyka Francuskiego
Moderator: LuxTeam
Nauka Jezyka Francuskiego
Hej,
Niedawno przyjechalem i znalazelem w koncu mieszkanko, ztymze we Francji. Polecam bo duzo taniej.
mam pytanko, czy wiecie cos o mozliwosci nauki jezyka francuskiego dla totalnie poczatkujacych? Pracuje w ESCHu, ale moge dojezdzac.
Bede wdzieczny za info
pozdrawiam
Niedawno przyjechalem i znalazelem w koncu mieszkanko, ztymze we Francji. Polecam bo duzo taniej.
mam pytanko, czy wiecie cos o mozliwosci nauki jezyka francuskiego dla totalnie poczatkujacych? Pracuje w ESCHu, ale moge dojezdzac.
Bede wdzieczny za info
pozdrawiam
Na przyklad tu: http://www.restena.lu/centredelangues/F ... sgener.htm czyli tu: http://www.cll.lu/
Re: Nauka Jezyka Francuskiego
Wybierz sobie jakikolwiek dzien miedzy pon a pt. Wyjedz z domu do Lux-Ville, powiedzmy o 8 rano i powiedz ile ci to zajelo. Koledzy i kolezanki z pracy mowia cos o miedzy godzina a ponad dwie - zalezy czy bedzie wypadek po drodze czy nieBilbo33 pisze:Hej,
Niedawno przyjechalem i znalazelem w koncu mieszkanko, ztymze we Francji. Polecam bo duzo taniej. pozdrawiam
Ja jezdze do ESCHu (gdzie pracuje), co dziennie rano, z Thionville 33 minuty,
wynajem mieszkania (studio umeblowane) to koszt 340 €, wieksze mieszkania mozna spokojnie wynajac do 500 € z oplatami. Ponadto z Thionville jest pociag do ESCHu wiec mozna wybrac ta opcje (miesieczny ok. 70€).
Autostrada jest lekko zatloczona na przejsciu granicznym, oznacza to dla mnie ok. 5 min postoju lub wolnego poruszania sie. Do centrum Lux nie jezdze i nie mam nic w tej kwesti do powiedzenia. Dziele sie tylko wlasnym doswiadczeniem, nic wiecej.
Dzieki za pomoc w sprawie kursow ,
pozdrawiam
wynajem mieszkania (studio umeblowane) to koszt 340 €, wieksze mieszkania mozna spokojnie wynajac do 500 € z oplatami. Ponadto z Thionville jest pociag do ESCHu wiec mozna wybrac ta opcje (miesieczny ok. 70€).
Autostrada jest lekko zatloczona na przejsciu granicznym, oznacza to dla mnie ok. 5 min postoju lub wolnego poruszania sie. Do centrum Lux nie jezdze i nie mam nic w tej kwesti do powiedzenia. Dziele sie tylko wlasnym doswiadczeniem, nic wiecej.
Dzieki za pomoc w sprawie kursow ,
pozdrawiam