Uwaga! Sensacja! Kto finansuje polska.lu i kto za tym wszyst
Moderator: LuxTeam
-
odpowiedz
o rany,polska.lu zupelnie mnie nie interesuje.nie wiedzialam,ze to w koncu pobudzi polsko-jezycznych:)Oczywiscie,ze ""zaszczycalam"swoja obecnoscia imprezy proponowane przez polska.lu.Redakcja caly czas strzela sobie wstope"No chzba za malo,boczesta jednak jest tak,zewielu Polakow na takich koncertach sie nie widuje" a no dlaczego?
W propozycje Misia nie wchodze, bo to tak jakby zgodzic sie na promocje Dody?/nota bene bardzo inteligentnej osoby,ktora znam,od zarzadzania przyglupami/
MaWiemu-u nic sie nie chce i to problem.Myslke,ze finansuje go ambasada i to problem Polakow w Luxemburgu.
Re:Danka44:wszystko fajnie,fajnie tylko dlaczego Kasia,tworczyni polskiego przedszkola wycofala sie z tego?
re:Eustachy"Dom zly" to staroc a Lora Szafran nidy nie przyjedzie do Luxemburga,bo jest wolnym czlowiekiem:)Jazz ma to do siebie:)Zeby isc na koncert Dobrka trzeba byc wyksztalconym czlowiekiem,czyli miec umiejetnosc zadawania pytan:)pozdrawiam,wiecej nie odpisze,bo to nie ma sensu:)
W propozycje Misia nie wchodze, bo to tak jakby zgodzic sie na promocje Dody?/nota bene bardzo inteligentnej osoby,ktora znam,od zarzadzania przyglupami/
MaWiemu-u nic sie nie chce i to problem.Myslke,ze finansuje go ambasada i to problem Polakow w Luxemburgu.
Re:Danka44:wszystko fajnie,fajnie tylko dlaczego Kasia,tworczyni polskiego przedszkola wycofala sie z tego?
re:Eustachy"Dom zly" to staroc a Lora Szafran nidy nie przyjedzie do Luxemburga,bo jest wolnym czlowiekiem:)Jazz ma to do siebie:)Zeby isc na koncert Dobrka trzeba byc wyksztalconym czlowiekiem,czyli miec umiejetnosc zadawania pytan:)pozdrawiam,wiecej nie odpisze,bo to nie ma sensu:)
Brednie, prosze pani, brednie, gdyz:natalia martens pisze:Lora Szafran nidy nie przyjedzie do Luxemburga,bo jest wolnym czlowiekiem:)
http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=42169#42169
A, ze reszta to takie same brednie albo jeszcze wieksze, to niestety nawet skomentowac nie ma jak. I tu sie konczy moja z pania wymiana pogladow. Natomiast watek plynie dalej.
Re: odpowiedz
No to po jakiego ... tu wchodzisz i się wypowiadasz.natalia martens pisze:o rany,polska.lu zupelnie mnie nie interesuje
-
xxx
Mawi,prosze nie pluj na ludzi.Gabryel i ja to nie to samo,Obrazasz a nie odpowiedziales na prosty zarzut,ze w tej chwili ambasada finansuje polske.lu.Wiec nie mowmy o portalu spolecznosciowym.Nie odpowiedziales rowniez w jakim stanie jest szakola i przedszkole polskie.
Natalio, Luksemburg jest mały, Polaków nie mieszka w nim aż tak wielu i prawie każdy zna każdego - nie będzie ci głupio spotkać któregoś z nich i spojrzeć prosto w oczy po tych bzdurach, które w tej chwili tu wypisujesz (nie wiem co gorsze - treść czy forma)?
Snujesz insynuacje, wylewasz frustracje - może lepiej zająć się czymś pożytecznym?
Snujesz insynuacje, wylewasz frustracje - może lepiej zająć się czymś pożytecznym?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
-
-
No ręce i majtki opadają - wytłumacz proszę, jaki widzisz związek pomiędzy polska.lu i kondycją szkoły oraz przedszkola polskiego w Luksemburgu - myślę, że nie tylko ja czekam z wypiekami na tę odpowiedźnatalia martens pisze:nadal oczekuje odpowiedzi o finansowanie polska.lu i kondycji szkoly i przedszkola polskiego:)
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
-
-
miałam się nie odzywać, ale już nie dzierżę. natalia martens - masz coś wspólnego z niejakim Macierewiczem?...Twoje oskarżenia jakoś tak trącą teorią spiskową, brzozą i wybuchem na pokładzie ....
A tak w ogóle - jakie masz prawo do takiej krytyki? Powiedz, tu - wszem i wobec, jak zrobiła to Danka - co i ile zrobiłaś dla Polaków (i nie tylko), dla szerzenia kultury polskiej w Luksemburgu?...najwyraźniej nie tylko - niewiele zrobiłaś sama, ale i nie bardzo się orientujesz, co robią inni, co tu się dzieje.... moja nastoletnia córka skwitowałaby taką postawę krótko: ŻAL
A jeżeli chodzi o "finansowanie" portalu przez ambasadę....? Nie jestem członkiem stowarzyszenia polska.lu, ale z tego co wiem - ambasada polska od zawsze - raz bardziej, raz mniej chętnie i szczodrze, "dofinansowuje" różne imprezy przez polska.lu (współ)organizowane - imprezy organizowane przez Polaków - dla Polaków, oraz te szerzące polską kulturę na luksemburskiej ziemi, co chyba nie jest dziwne i jestem przekonana, że jest jednym z normalnych działań polskiego przedstawicielstwa. Powiem więcej - na plakatach takich imprez jak Dni Kultury Polskiej, itp można przeczytać, że partnerem/sponsorem jest nie tylko Polska Ambasada w Luksemburgu, ale i zdarza się, że m.in. również polski MSZ...dla przykładu...czy MSZ finansuje portal polska.lu?... nie posunęłabym sie do takiego twierdzenia...
A tak swoją drogą - pewnie przydałoby się jakieś stałe dofinansowanie - choćby z powodów, o których było na początku tego wątku <bezradny>
Jeżeli jestem w błędzie co do powyższego - niech ktoś wyprostuje...misio?...MaWi?...
A tak w ogóle - jakie masz prawo do takiej krytyki? Powiedz, tu - wszem i wobec, jak zrobiła to Danka - co i ile zrobiłaś dla Polaków (i nie tylko), dla szerzenia kultury polskiej w Luksemburgu?...najwyraźniej nie tylko - niewiele zrobiłaś sama, ale i nie bardzo się orientujesz, co robią inni, co tu się dzieje.... moja nastoletnia córka skwitowałaby taką postawę krótko: ŻAL
A jeżeli chodzi o "finansowanie" portalu przez ambasadę....? Nie jestem członkiem stowarzyszenia polska.lu, ale z tego co wiem - ambasada polska od zawsze - raz bardziej, raz mniej chętnie i szczodrze, "dofinansowuje" różne imprezy przez polska.lu (współ)organizowane - imprezy organizowane przez Polaków - dla Polaków, oraz te szerzące polską kulturę na luksemburskiej ziemi, co chyba nie jest dziwne i jestem przekonana, że jest jednym z normalnych działań polskiego przedstawicielstwa. Powiem więcej - na plakatach takich imprez jak Dni Kultury Polskiej, itp można przeczytać, że partnerem/sponsorem jest nie tylko Polska Ambasada w Luksemburgu, ale i zdarza się, że m.in. również polski MSZ...dla przykładu...czy MSZ finansuje portal polska.lu?... nie posunęłabym sie do takiego twierdzenia...
A tak swoją drogą - pewnie przydałoby się jakieś stałe dofinansowanie - choćby z powodów, o których było na początku tego wątku <bezradny>
Jeżeli jestem w błędzie co do powyższego - niech ktoś wyprostuje...misio?...MaWi?...
Ostatnio zmieniony 04-04-2014, 18:49 przez bamaza42, łącznie zmieniany 2 razy.
ostatnimi czasy coraz więcej takich teorii na forum, czyż nie? to na pewno spisekbamaza42 pisze:Twoje oskarżenia jakoś tak trącą teorią spiskową, brzozą i wybuchem na pokładzie ....
a dla niezorientowanych - portal polska.lu nie prowadzi Szkoły Polskiej ani polskiego przedszkola, które na marginesie - z mojej perspektywy rodzica - mają się dobrze.
-
wiesz co tzw.bamaza ty sie wypchaj ze swoimi madrosciami.oczywiscie,ze zorganizowalam akcje miedzy luxemburczykami pomocy UKRAINIE.szkoda,ze to szlo przez tzw,kosciol polski.Masz jakas chorobe na macierewicza,pytanie jest nadal otwarte:kto finansuje polska.lu i szkole polska?jakos odpowiedzi nie ma poza wyskakiwaniem z macierewiczem:)