Witam Forumowiczów,
Być może temat niszowy, ale zaryzykuję, w nadziei na jakikolwiek odzew ; ) . Jeśli conajmniej kilka lat ubezpieczacie mieszkanie w Warszawie, jesteście zadowoleni z firmy ubezpieczeniowej (nie myślę o konkretnym agencie, ich rola często kończy się na zwerbowaniu klienta) i możecie ją rekomendować, to chętnie wysłucham Waszych opinii. Jeśli zależy Wam na dyskrecji to proszę na priva. Ja dojrzałem do myśli by swojego ubezpieczyciela opuścić, bo choć nienajdroższy, okazał się niekompetentny, rażąco niedbały, opieszały i arogancki. Ku przestrodze podzielę się kilkoma przykładami:
1. notoryczne utrudnienia z dostępem do serwisu internetowego, opieszała, a w końcu niekompetentna obsługa, i problem nadal nierozwiązany
2. wielokrotnie ponawiane prośby o zmianę tak prozaicznych danych osobowych, jak dane korespondencyjne na platformie, przyniosły skutek dopiero po dwóch latach! W tym czasie poufna korespondencja trafiała na niewłaściwy adres
3. brak jakichkolwiek informacji w sprawie migracji jednostek funduszu emerytalnego, dla mnie prawdopodobnie koszty alternatywne
4. brak awiza w sprawie upływu terminu polisy (ma sens dla zachowania ciągłości i ewentualnych opustów cenowych na składki)
5. czytanie bez zrozumienia, lub zła wola, np. ignorowanie prośby o cesję wierzytelności (cesja ma sens, gdy winowajca zgadza się pokryć szkodę z własnej polisy)
Pozdrawiam
Ubezpieczyciel mieszkania w Warszawie - jakiego polecacie ?
Ubezpieczyciel mieszkania w Warszawie - jakiego polecacie ?
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie
[G.J.Gigol]

Re: Ubezpieczyciel mieszkania w Warszawie - jakiego polecaci
Co ma mieszkanie do emerytury ?panda pisze: Jeśli conajmniej kilka lat ubezpieczacie mieszkanie w Warszawie, jesteście zadowoleni z firmy ubezpieczeniowej
[...]
3. brak jakichkolwiek informacji w sprawie migracji jednostek funduszu emerytalnego, dla mnie prawdopodobnie koszty alternatywne
Pozdrawiam
Co do ubezpieczenia na życie polecam AIG.
Co do mieszkania Wartę (ale co miasto to inny zwyczaj / w GW jest OK)
Co do emerytury / hmm od kilku lat mnie to nie obchodzi bo raczej w PL jej mieć nie będę - tzn jej wysokość będzie się miała nijak do rzeczywistości).
Co do Auta - PZU, zwłaszcza na motor (bo najtańsze OC).
P.S.
To moje prywatne zdanie i nie każdy musi się z nim zgadzać.
P.S.2
Panda jestem wyspany.
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
To było niemal w pakiecie z ubezpieczeniem mieszkania ; ) .gabrjel pisze:Co ma mieszkanie do emerytury ?
Bamazo, mój agent twierdził, że nic nie może, że należy rozmawiać z centralą. Faktycznie zastanawiające to, ale z centrali nie odsyłali mnie nigdy do agenta, więc może agent miał rację mówiąc, że niewiele może ...
Dzięki za odzew
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie
[G.J.Gigol]

Pytales o ubezpieczyciela
- nie w Warszawie, ale w PL - od zawsze korzystam z PZU - mieszkanie, samochod....nie podaje jako wzor, bo w sumie innych nie sprawdzalam - ale i nie miałam takiej potrzeby...Miałam świetna agentkę - zawsze pamiętala, awiza przysyłała, przyjeżdżała do domu pobrać składkę, w przypadku szkody też bardzo pomocna. Niestety odeszła na emeryture i osoba, która przejęła jaj klientów już tak dobrze się nie spisuje...dlatego twierdzę, że wiele zależy od agenta, a nie od towarzystwa ubezpieczeniowego
A na życie ubezpieczyłam się gdzie indziej...ale nie o to pytałeś, prawda?...

A na życie ubezpieczyłam się gdzie indziej...ale nie o to pytałeś, prawda?...