sekcja FR vs. PL
Moderator: LuxTeam
sekcja FR vs. PL
witam, czy ktos zna moze (lub sam ma dzieci) w sekcji francuskiej SE? bardzo prosze o opinie. jak myslicie, czy lepsza sekcja pl czy fr? dziecko mowi i czuje sie obu jezykach jednakowo dobrze, a podstawowka za pasem i czas na decyzje... <bezradny>
no nie wiem - od 4 czy 5 klasy compo zharmonizowane - identyczne dla wszystkich sekcji... Szkola od dawna szuka przyczyn tego zjawiska (wysoki procent powtarzajacych klase w sekcji FR), zreszta wystepujacego w calym systemie SE - bezskutecznie. Za to sa rozne pomysly na uzdrowienie sytuacji, ale raczej metoda "równania w dół"....
- kajapapaja
sekcja fr jest duża, często "przeludniona", ale czy to na korzysć czy niekorzyść przemawia?
Bamaz - piszesz o compo, ale to dopiero w secondaire, a zacznijmy od przedszkola i podstawówki....
Każdy bierze to co lubi. Mixer, jeśli masz możliwość posłania dzieci do sekcji fr - zrób tak. Ajęzyk polski nadrobicie (choć na pewno nie na podobnym poziomie) w szkole polskiej w soboty....
Ja lubię sekcję PL bo jest mała, łątwij dotrzec do rodziców (co nie znaczy, że oni sami chętnie sę mobilizują do współpracy - ale to już inna historia)
Bamaz - piszesz o compo, ale to dopiero w secondaire, a zacznijmy od przedszkola i podstawówki....
Każdy bierze to co lubi. Mixer, jeśli masz możliwość posłania dzieci do sekcji fr - zrób tak. Ajęzyk polski nadrobicie (choć na pewno nie na podobnym poziomie) w szkole polskiej w soboty....
Ja lubię sekcję PL bo jest mała, łątwij dotrzec do rodziców (co nie znaczy, że oni sami chętnie sę mobilizują do współpracy - ale to już inna historia)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu