Cyfra+ (ooops...nc+) HD
Moderator: LuxTeam
Nic nie ruszałam jeszcze, talerza też nie zmieniłam, a od jakichś 2 dni kanały HD odbierają bez zarzutu....no, odpukać!
Jedynie, chyba w sobotę od rana na wyświetlaczu dekodera wyświetlało się niebieskie "E508". Dekoder wyraźnie "chodził" i nie chciał się wyłączyć, ani pilotem, ani wyłącznikiem. Zostawiłam, bo pomyślałam sobie, że może to jakieś działanie nc+. Cały dzień dekoder był w takim stanie i w końcu go "zresetowałam" - znaczy wyłączyłam z prądu, po kilkudziesięciu sekundach włączyłam - i zaczęło wszystko działać, wszystkie programy HD odbierają bez zakłóceń....i tak trzymać!
Jedynie, chyba w sobotę od rana na wyświetlaczu dekodera wyświetlało się niebieskie "E508". Dekoder wyraźnie "chodził" i nie chciał się wyłączyć, ani pilotem, ani wyłącznikiem. Zostawiłam, bo pomyślałam sobie, że może to jakieś działanie nc+. Cały dzień dekoder był w takim stanie i w końcu go "zresetowałam" - znaczy wyłączyłam z prądu, po kilkudziesięciu sekundach włączyłam - i zaczęło wszystko działać, wszystkie programy HD odbierają bez zakłóceń....i tak trzymać!
-
BO MAbamaza42 pisze:...chyba zapeszylam...bo dzis znowu HD nie odbiera (w ogole!)... a juz sie ucieszylam, ze problem sie sam rozwiazal...
zaczynam wierzyc, ze wilgotnosc powietrza ma wplyw na jakosc odbioru...
Dla bohaterów* w domu
http://www.leroymerlin.pl/porady/techni ... l1432.html
*wiem to obi ani lm
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Jak najbardziej! Polecam duze, recznie malowane talerze od Villeroi et Boch. Sprobzj zamienic twoj fajansowy talerz z IKEI na porcelanowy, a odbior HD i golonki na pewno sie polepszybamaza42 pisze:ok, BO MA - przyjmuje do wiadomosci - ale czy w takim razie wiekszy talerz pomoze?...przeciez nie zmieni wilgotnosci powietrza... <bezradny>