Kantor wymiany walut-gdzie?

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

Post autor: K.Sokolowska »

A czy w Trier jest to samo? Tez nie ma zwyczajnych kantorow jak w Polsce. Ktos wie?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

K.Sokolowska pisze:zwyczajnych kantorow jak w Polsce
Takie kantory to najbardziej popularne w krajach tzw rozwijających się (aby nie użyć pojęcia trzeciego świata ) a w Polsce bardzo praktyczne do prania pieniędzy nikt nie pytał skąd ?na co?do czego ?,....
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

K.Sokolowska pisze:A czy w Trier jest to samo? Tez nie ma zwyczajnych kantorow jak w Polsce. Ktos wie?
Nie ma.
wak

Post autor: wak »

Jakie macie doświadczenia z kantorami internetowymi. Szukam lepszego rozwiązania niż przewalutowanie w mbanku. Czyli przelew EUR z Lux (zdaje się że nie w każdym kantorze możliwy) - wymiana online - przelew PLN do mbanku.
zzz

Post autor: zzz »

Ja wymieniam walutę w internetowykantor.pl (ostatnio połączył się z walutomat.pl). Jedyny problem jest taki, że nie da się (jeszcze) wysłać przelewu bezpośrednio z Lux. Wysyłam najpierw z Lux na konto EUR w mBanku, a dopiero potem do kantoru, żeby dostać z powrotem PLN.

Sporo kasy już u nich wymieniłem i jak na razie bez problemów.
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

https://www.konik-online.pl/

Mozliwe sa przelewy bezposrednio z luksemburskiego banku do kantoru. Z reguly przelew jest widoczny po 2 dniach. Bezplatne przelewy do wiekszosci polskich bankow. Uzywamy go od pol roku, maja jedne z lepszych kursow. Minimalna kwota przy transakcji wymiany to 100 euro.
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Ja od kilku miesięcy z powodzeniem korzystam z http://kantor.aliorbank.pl - wybrałem go ponieważ był to jedyny (w tamtym czasie, nie wiem jak jest teraz) bank a nie instytucja parabankowa. Rachunek w kantorze założyłem on-line, można wymieniać bezpośrednio między walutami (z pominięciem PLN), bezpłatne przelewy, śmiało polecam.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Ja korzystam z https://www.kantorbay.pl/ bo znam właściciela.
I nie jest to krypto reklama.
Co mnie zaskoczyło/zdziwiło pieniądze na ich koncie z Banku w Lux były w ciągu 6h (o 11:30 wysłałem), na polskim koncie złotówki miałem o 6:00 następnego dnia
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ODPOWIEDZ