dekoder nki padł po burzy

Kupię, sprzedam, oddam...
mslawomir

dekoder nki padł po burzy

Post autor: mslawomir »

Witam,

w trakcie ostatniej burzy dekoder przestał działać i już się nie włączył więcej. odłaczyłem zasilanie i jeszcze raz podłączyłem, ale bez reakcji. dysk na pewno się uruchamia, ale nic poza tym.

jest może tutaj elektronik, któy mógłby na to spojrzeć?

albo ktoś dysponuje wiedzą i doświadczeniem, jak można to rozwiązać?

proszę o kontakt

pozdrawiam

s
zzz

Post autor: zzz »

To ja się podepnę. Co prawda nie chodzi o dekoder, ale też szukam jakiegoś specjalisty od urządzeń AGD/RTV do prostej (tak mi się wydaje) naprawy.
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

nie wiem, czy go uruchomisz, czy nie, ale wiem ze 99% ubezpieczen domow i mieszkan obejmuje zniszczenie urzadzenia spowodowane spieciem elektrycznym;
ubezpieczyciel wymaga zaswiadczenia od firmy elektrycznej/punktu naprawy, ze urzadzenie zostalo zniszczone wlasnie w taki sposob.
Awatar użytkownika
Didus

Post autor: Didus »

Jeżeli dekoder padł po burzy i całkowicie jest martwy i ciemny to jest szansa że sama przetwornica nie wytrzymała i po jej naprawie urządzenie odżyje ale jeżeli po burzy coś się uruchamia ale w sposób nienormalny to już gorsza sprawa i duże prawdopodobieństwo że to koniec dekodera gdyż takie strzały w elektronikę kończą się poważnymi konsekwencjami w umyśle uządzenia:( ale zawsze warto spróbować reanimować pacjenta:) a w razie czego proszę o opis pacjenta na priva
ODPOWIEDZ