Na lody, ale gdzie?
Moderator: LuxTeam
Na lody, ale gdzie?
Czy możecie polecić jakąś, najlepiej dobrą, lodziarnię na terenie Wielkiego Księstwa (poza centrum stolicy i deptakiem w Echternach).
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
ps. Sieć lodziarnii Quick & McDonald jest mi juz znana :-)
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
ps. Sieć lodziarnii Quick & McDonald jest mi juz znana :-)
Jesli daleko poza stolica takze wchodzi w gre, to nie dalej jak wczoraj przetestowalismy nigel-nagel nowa lodziarnie na deptaku w Ettelbrucku (o dokladnie w tym miejscu: http://maps.google.pl/maps?q=49.847344, ... d&t=m&z=16 ). Wybor lodow - oszalamiajacy! Do tego cala masa roznych szejkow, ice-costam, a takze drinkow z- i bezalkoholowych i w ogole full wypas. I co najwazniejsze - to co na obrazku w menu zgadza sie z tym, co przynosi kelnerka. Porcje - gigantyczne, wiec nawet najwiekszy lodozerca powinien wyjsc z lokalu zadowolony
Moje typy na poludnie Luxa:
- REMICH - super wloska lodziarnia, nad Mozela, z widokiem na kaczki, gesi i statki, Gelateria Valentino, sa lody na wynos, desery lodowe, nalesniki, cos malego do zjedzenia;
- MONDORF-les-BAINS - nowa lodziarnia, obok Brasserie de Paris, av. de Bains (uliczka ktora sie dochodzi do term). Zaden tam czad, ale przy okazji wypadu do Mondorfu i spaceru po parku, mozna zajrzec.
- REMICH - super wloska lodziarnia, nad Mozela, z widokiem na kaczki, gesi i statki, Gelateria Valentino, sa lody na wynos, desery lodowe, nalesniki, cos malego do zjedzenia;
- MONDORF-les-BAINS - nowa lodziarnia, obok Brasserie de Paris, av. de Bains (uliczka ktora sie dochodzi do term). Zaden tam czad, ale przy okazji wypadu do Mondorfu i spaceru po parku, mozna zajrzec.
Mam, znalazłam te lodowo-jogurtowe pysznosci - smoojo
http://www.goodidea.lu/en/eatries-groce ... ats-sweet/
http://statigr.am/tag/smoojo
O, tutaj:
http://www.smoojo.lu/
Naprawde polecam!
http://www.goodidea.lu/en/eatries-groce ... ats-sweet/
http://statigr.am/tag/smoojo
O, tutaj:
http://www.smoojo.lu/
Naprawde polecam!
A ja bardzo lubię lodziarnię u Freda (ex-Australian) w Belval Plaza. Co prawda nie ma gdzie usiąść na świeżym powietrzu, ani pięknych widoków, ale na pewno nie można się przyczepić wielkości porcji ani smaku.
Nie bierzcie więcej niż jedną gałkę - ilość lodów nie rośnie liniowo wraz z ilością gałek. Po prostu jedna gałka to jest na tyle duża procja, że trudno dołożyć na rożek drugą taką gałkę.
Nie bierzcie więcej niż jedną gałkę - ilość lodów nie rośnie liniowo wraz z ilością gałek. Po prostu jedna gałka to jest na tyle duża procja, że trudno dołożyć na rożek drugą taką gałkę.
- ogrodniczka
- Posty: 857
- Rejestracja: 10-08-2007, 15:49
- Lokalizacja: Kraków/Bridel
My tu o Luxie, ale jeżeli kiedykolwiek będziecie w Krakowie wstąpcie po lody na ul. Starowislną, niedalego Galerii Kazimierz. Jest tylko 4-5 smaków ale takich lodów już się nie produkuje na masową skalę. Tylko mała cukiernia da radę sie przyłożyć jak trzeba. Mała klita, kolejka 20 metrow, lody w termosach i 3 panie w fartuszkach uwijające się jak pszczoły.Jak spróbowałam to mi łzy mi stanęły w oczach. Ze szczęścia.
A tutaj jadam Haagen Dazs i nic im nie dorówna.
Najbardziej przeraża mnie w lodach : "ilość smaków" bo wiem jak się je uzyskuje.
A tutaj jadam Haagen Dazs i nic im nie dorówna.
Najbardziej przeraża mnie w lodach : "ilość smaków" bo wiem jak się je uzyskuje.
Jest i w Luksemburgu lodziarnia z "krótką kartą", lody robione na miejscu, tradycyjną włoską metodą, wyłącznie naturalne składniki, pycha! Nazywa się Bergallo, więcej info tutaj: http://www.bargello.lu
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Wilq, Bargello czy Bergallo? Moze bys sie tak zdecydowal <bezradny>wilqs72 pisze:Nazywa się Bergallo, więcej info tutaj: http://www.bargello.lu
MaWi, zlituj się, gorąc taki że nie wiem czy piszę na forum polska.lu czy letzebuerg.pl, ważne że lody dobre i chłodzą, i że link do strony się zgadza - resztę sobie państwo doczytaMaWi pisze:Wilq, Bargello czy Bergallo? Moze bys sie tak zdecydowal <bezradny>wilqs72 pisze:Nazywa się Bergallo, więcej info tutaj: http://www.bargello.lu
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain