Noooooo.... Dzisiaj doświadczyłam tego na własnej skórze. Ałaj <mrgreen>jespere pisze:bcee to takie polskie pko. Niereformowalne.
Który bank wybrać?
a który bank pobiera najmniej opłat na miesiąc, jeśli chodzi o prowadzenie konta i przelewy międzynarodowe? bo wg mnie i mojego chłopaka na razie wygrywa bil i to tam chcemy założyć konto. może ktoś ma inne doświadczenia? na razie przestudiowaliśmy tylko koszta na internecie, a w prawdziwym życiu może być inaczej
bil (dawniej Dexia) nie ma dobrej opinii. Nie powiem dlaczego, bo jedyny z tym bankiem moj kontakt, to bankomat w pracy, z ktorego chetnie korzystam (pomimo 1,5 eur oplaty), bo moge sobie pobrac z konta ile chce i w takich nominalach, jak mi potrzeba. Ale tak slyszalam. Zreszta moze to nie prawda, bo ja sie nie znam i z BCEE mam nienajgorsze doswiadczenia (na razie), wiec moze wymagania mam niewielkie?...
Mobka ja znam na razie tylko koszty teoretyczne, jak będzie w praktyce, to dam ci znać ALE :mobka pisze:a który bank pobiera najmniej opłat na miesiąc, jeśli chodzi o prowadzenie konta i przelewy międzynarodowe? bo wg mnie i mojego chłopaka na razie wygrywa bil i to tam chcemy założyć konto. może ktoś ma inne doświadczenia? na razie przestudiowaliśmy tylko koszta na internecie, a w prawdziwym życiu może być inaczej
Do 30 roku życia (zostało mi jeszcze kilka miesięcy) w BNP Paribas jest wszystko za darmo. Prowadzenie konta, karta, 15 przelewów w miesiącu (do całej UE). Po ukończeniu 30 lat, koszty jak na razie wynoszą mnie 2,50. To bardzo dobra cena.
Ale jak mówię, dam znać za kilka tygodni
A czy można wygenerować w formacie excell , a nie w pdf?gabrjel pisze:Jak masz teraz dostęp do e-documentów - to lepiej sobie wygenerować PDF'a za cały rok i go zwyczajnie ściągnąć... - nie wiem czy da się wygenerować PDF'a za więcej jak jeden rokMaWi pisze:To akurat nie do konca jest prawda. Histore w BGLu mozna wyswietlic z ostatnich 2 lat. Jedynym ograniczeniem jest to, ze na raz wyswietlane jest zestawienie operacji z dowolnych 3 miesiecy w ramach tych ostatnich 2 lat. Tak wiec jesli chcesz miec pelny zestaw wszystkich operacji na przestrzeni 2 lat, to musisz sie troche naklikac (24/3=8 a wiec osiem osobnych zestawien). Jesli natomiast poszukujesz danej operacji i wiesz mniej wiecej w jakim okresie ona zostala przeprowadzona, to jest to akurat bardzo proste.wak pisze:BCEE ma wedlug mnie lepsza obsluge operacji internetowych niz BGL BNP np historia rachunkow w BGL sięga tylko 3 miesiecy (przy porownaniu podstawowych pakietow)