Który bank wybrać?

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
Jowi

Post autor: Jowi »

jespere pisze:bcee to takie polskie pko. Niereformowalne.
Noooooo.... Dzisiaj doświadczyłam tego na własnej skórze. Ałaj <mrgreen>
Awatar użytkownika
mobka

Post autor: mobka »

a który bank pobiera najmniej opłat na miesiąc, jeśli chodzi o prowadzenie konta i przelewy międzynarodowe? bo wg mnie i mojego chłopaka na razie wygrywa bil i to tam chcemy założyć konto. może ktoś ma inne doświadczenia? na razie przestudiowaliśmy tylko koszta na internecie, a w prawdziwym życiu może być inaczej :)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

bil (dawniej Dexia) nie ma dobrej opinii. Nie powiem dlaczego, bo jedyny z tym bankiem moj kontakt, to bankomat w pracy, z ktorego chetnie korzystam (pomimo 1,5 eur oplaty), bo moge sobie pobrac z konta ile chce i w takich nominalach, jak mi potrzeba. Ale tak slyszalam. Zreszta moze to nie prawda, bo ja sie nie znam i z BCEE mam nienajgorsze doswiadczenia (na razie), wiec moze wymagania mam niewielkie?...
Jowi

Post autor: Jowi »

mobka pisze:a który bank pobiera najmniej opłat na miesiąc, jeśli chodzi o prowadzenie konta i przelewy międzynarodowe? bo wg mnie i mojego chłopaka na razie wygrywa bil i to tam chcemy założyć konto. może ktoś ma inne doświadczenia? na razie przestudiowaliśmy tylko koszta na internecie, a w prawdziwym życiu może być inaczej :)
Mobka ja znam na razie tylko koszty teoretyczne, jak będzie w praktyce, to dam ci znać ;) ALE :
Do 30 roku życia (zostało mi jeszcze kilka miesięcy) w BNP Paribas jest wszystko za darmo. Prowadzenie konta, karta, 15 przelewów w miesiącu (do całej UE). Po ukończeniu 30 lat, koszty jak na razie wynoszą mnie 2,50. To bardzo dobra cena.

Ale jak mówię, dam znać za kilka tygodni :)
zzz

Post autor: zzz »

mobka pisze:a który bank pobiera najmniej opłat na miesiąc, jeśli chodzi o prowadzenie konta i przelewy międzynarodowe?
Najłatwiej się dowiedzieć wchodząc na stronę każdego z banków (a nie ma ich wiele) i przegladając tabele prowizji i opłat.
wak

Post autor: wak »

gabrjel pisze:
MaWi pisze:
wak pisze:BCEE ma wedlug mnie lepsza obsluge operacji internetowych niz BGL BNP np historia rachunkow w BGL sięga tylko 3 miesiecy (przy porownaniu podstawowych pakietow)
To akurat nie do konca jest prawda. Histore w BGLu mozna wyswietlic z ostatnich 2 lat. Jedynym ograniczeniem jest to, ze na raz wyswietlane jest zestawienie operacji z dowolnych 3 miesiecy w ramach tych ostatnich 2 lat. Tak wiec jesli chcesz miec pelny zestaw wszystkich operacji na przestrzeni 2 lat, to musisz sie troche naklikac (24/3=8 a wiec osiem osobnych zestawien). Jesli natomiast poszukujesz danej operacji i wiesz mniej wiecej w jakim okresie ona zostala przeprowadzona, to jest to akurat bardzo proste.
Jak masz teraz dostęp do e-documentów - to lepiej sobie wygenerować PDF'a za cały rok i go zwyczajnie ściągnąć... - nie wiem czy da się wygenerować PDF'a za więcej jak jeden rok :)
A czy można wygenerować w formacie excell , a nie w pdf?
IronBone

Post autor: IronBone »

Można w CSV odczytac w excelu
ODPOWIEDZ