naprawa aparatu fotograficznego
naprawa aparatu fotograficznego
dziś rano mój nikon s3100 upadł na podłogę, coś zgrzytnęło i popsuł mu się obiektyw. czasami się chowa, czasami nie do końca. coś tam trzeszczy przy pracy migawki. czasami aparat w ogóle nie chce się włączyć, czasami chce. myślę, że to głównie wina zacinającego się obiektywu, że aparat nie rozumie, że go wyłączam, i dalej usilnie zostaje włączony, lub na odwrót. w środku go chyba aż tak nie pogruchotało, bo to obiektyw przejął całą siłę uderzenia o kafelki.
aparat nie jest już na gwarancji, więc nie potrzebuję odsyłać go koniecznie do serwisu nikona, który nota bene najbliższy jest w brukseli. i tu moje pytanie: gdzie w luksemburgu mogłabym go w miarę tanio, ale skutecznie, naprawić? nie mieszkam tu od dawna i nie rozeznałam się jeszcze wśród takich usług. jakby mi dzisiaj nie daj boże trzasnęła pralka, też nie wiedziałabym gdzie dzwonić <roll>
możecie mi pomóc? wartość aparatu to jakieś 80euro. jest tu jakieś magiczne miejsce, gdzie wymiana obiektywu nie kosztowałaby dużo? nie chcę kupować nowego aparatu, pół europy sfotografowałam tym cudeńkiem i szkoda mi go dać do recyclingu <beczy>
aparat nie jest już na gwarancji, więc nie potrzebuję odsyłać go koniecznie do serwisu nikona, który nota bene najbliższy jest w brukseli. i tu moje pytanie: gdzie w luksemburgu mogłabym go w miarę tanio, ale skutecznie, naprawić? nie mieszkam tu od dawna i nie rozeznałam się jeszcze wśród takich usług. jakby mi dzisiaj nie daj boże trzasnęła pralka, też nie wiedziałabym gdzie dzwonić <roll>
możecie mi pomóc? wartość aparatu to jakieś 80euro. jest tu jakieś magiczne miejsce, gdzie wymiana obiektywu nie kosztowałaby dużo? nie chcę kupować nowego aparatu, pół europy sfotografowałam tym cudeńkiem i szkoda mi go dać do recyclingu <beczy>
Proponuje kupic nowy aparat. Nawet jak go zawieziesz do pl i naprawisz to zaplacisz pewnie wiecej, niz jest warty. Tutaj specjalisci w serwisie beda chcieli co najmniej 50€ za godzine pracy, a jeszcze wartosc czesci...
Odloz sentymenty do szuflady i pedz do sklepu. Nowy aparat tez bedzie tyle kosztowal, ale za to bedzie mial 2 x lepsze parametry.
Odloz sentymenty do szuflady i pedz do sklepu. Nowy aparat tez bedzie tyle kosztowal, ale za to bedzie mial 2 x lepsze parametry.
Tu jest namiar na serwis nikona w Warszawie, moze ci orientacyjnie powiedza czy warto naprawiac:
Godziny pracy serwisu: poniedziałek 8:30 - 18:00, wtorek-czwartek 8:30 - 16:30, piątek 10:00-16:30 telefon: 22 460 87 60, e-mail: service@nikon.pl
Nikon Polska Sp. z o.o.
ul. Łopuszańska 38B,
02-232 Warszawa.
Godziny pracy serwisu: poniedziałek 8:30 - 18:00, wtorek-czwartek 8:30 - 16:30, piątek 10:00-16:30 telefon: 22 460 87 60, e-mail: service@nikon.pl
Nikon Polska Sp. z o.o.
ul. Łopuszańska 38B,
02-232 Warszawa.
jespere, "sentymenty", dobre, coś w tym jest, to z nich biorą się pomysły na schowki w mieszkaniu
wak, dziekuję za namiary, napiszę do nich.
zrezygnowana trochę sama w nim pogrzebałam i jak na razie aparat żyje, tj. robi zdjęcia, ale obiektyw działa na zasadzie ręcznej. taka prawie lustrzanka teraz, sam nie ustawisz, zdjęcia nie zrobisz
wak, dziekuję za namiary, napiszę do nich.
zrezygnowana trochę sama w nim pogrzebałam i jak na razie aparat żyje, tj. robi zdjęcia, ale obiektyw działa na zasadzie ręcznej. taka prawie lustrzanka teraz, sam nie ustawisz, zdjęcia nie zrobisz