buty dla dzieci w Trier
- kajapapaja
buty dla dzieci w Trier
oprócz przesławnego Deichmanna - czy ktoś ma coś wartego polecenia?
Wiadomo, że dzieciom nogi rosną więc cena jest tu ostotnym czynnikiem, jakość juz mniej.
ewentualnie w Thionville....
Wiadomo, że dzieciom nogi rosną więc cena jest tu ostotnym czynnikiem, jakość juz mniej.
ewentualnie w Thionville....
nie wiem dokladnie jak sie nazywa ten sklep, cos jak chaussurea. jest na Gare (mniejszy) i wiekszy (ciekawszy wybor) w Sandwailer (obok C&A i ALDI). Duzo butow jest z tworzyw sztucznych, ale sa tez skorzane i co najwazniejsze bardzo tanie. Niedalej jak wczoraj widzielismy w Sandwailer sliczne sandalki skorzane dla dziewczynki za 17 euro. Polbuciki wiosenne skorzane kupilismy za 20 euro, kapcie - 7 euro
Ten sklep z butami to Chaussea http://www.chaussea.com/ , oprócz av. de la Gare i Sandweiler jest też w Auchanie w Mont Saint Martin (FR). Co do innych zakupów (spożywczych), to co sobota Lidl w Bertrange, wspomniany już powyżej Auchan we FR lub tutejszy na Kirchbergu. A chleb jedynie w Corze w Foetz, polecam, nazywa się Letzburger Brot, kosztuje 1,5euro, waży aż 700gr i jest pyyyyyyyycha <kwadr>fram pisze:nie wiem dokladnie jak sie nazywa ten sklep, cos jak chaussurea. jest na Gare (mniejszy) i wiekszy (ciekawszy wybor) w Sandwailer (obok C&A i ALDI). Duzo butow jest z tworzyw sztucznych, ale sa tez skorzane i co najwazniejsze bardzo tanie. Niedalej jak wczoraj widzielismy w Sandwailer sliczne sandalki skorzane dla dziewczynki za 17 euro. Polbuciki wiosenne skorzane kupilismy za 20 euro, kapcie - 7 euro
Słyszę o tym Perlu już od którejś z kolei osoby i chyba sie w końcu skuszę. Przyznaje, że w Sandweiler też jeszcze nie byłam <oops>jespere pisze:w perlu (autostrada A13)
zaraz przy granicy masz kilka supermarketow (norma, aldi, penny...)
dobry wybor i tanio.
znalezlismy tam takie specjaly jak gaska z jedrzejowa, niezle wedliny, prawie-jak-twarog (sernik da sie zrobic) itp
A a propos chleba, to już kiedyś bamaza pisała, że najlepszy jest w Dalhaize (Bertrange) i ja za jej przykładem pojechałam i spróbowałam, i rzeczywiście mają duży wybór konkretnego (nie dmuchanego) chleba, od pszennego do razowego z różnymi ziarnami i bułeczki wszelkiej maści. Jak jestem w pobliżu, to robię spory zapas i mrożę.
Danka
danka44 pisze: Słyszę o tym Perlu już od którejś z kolei osoby i chyba sie w końcu skuszę. Przyznaje, że w Sandweiler też jeszcze nie byłam <oops>
Mysmy dzisaj byli w Sandweiler, ale niestety nie znalezlismy nic ciekawego. Szukalismy sandalow dla naszego syna i nie bylo niczego interesujacego w rozmiarze 29. Zaskoczyl nas natomiast ogromny balagan w sklepie, jakby tornado przeszlo <shock> .
- kajapapaja
ja mam problem z klasycznymi półbutami dla syna, rozmiar 27-28 - tylko sporotwe albo sandały można dostać
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
...i trzeci na Howaldzie, w takim mini centrum handlowym obok Cactusa...MaWi pisze:To moze jednak Brantano? Maja co najmniej dwa sklepy – jeden w okolicach BelleEtoile w Strassen i drugi w Foetz tuz za zjazdem z autostrady.Agnieszka pisze:Mysmy dzisaj byli w Sandweiler, ale niestety nie znalezlismy nic ciekawego
A dlaczego Ty chcesz dziecko "wsadzic" w klasyczne półbuty?....toż takie maluchy wyłącznie w sportowych ganiają (co zresztą potwierdza zawartość półek sklepowych)...no, chyba, że do I Komunii...to co innego!kajapapaja pisze:ja mam problem z klasycznymi półbutami dla syna, rozmiar 27-28 - tylko sporotwe albo sandały można dostać
- kajapapaja
no właśnie chodzi o to, żeby młody na komunii siostry nie wyskoczył w adidasach.... a poza tym w czerwcu mamy inną uroczystość rodzinną więc się i tak przydadząbamaza42 pisze:A dlaczego Ty chcesz dziecko "wsadzic" w klasyczne półbuty?....toż takie maluchy wyłącznie w sportowych ganiają (co zresztą potwierdza zawartość półek sklepowych)...no, chyba, że do I Komunii...to co innego!kajapapaja pisze:ja mam problem z klasycznymi półbutami dla syna, rozmiar 27-28 - tylko sporotwe albo sandały można dostać
A potem mogę oddac chętnym <mrgreen>
My zakupy robimy w centrum -bo tu mieszkamy -lub w Auchan, latwo znalez produkty o przyzwoitych cenach, po za tym Cactus-jestem do niego przekonana, drogo- ale nie wszystko, mam obcykane niektore rzeczy ktore sa dobre i niedrogie, np papier toaletowy czy kuchenny z Winny -jakosc dobra a cena niziutka.Chlebek to tak jak ktos juz wspomnial w Delhaize, ja kupuje czasami w Fischer, naprzeciwko dworca. Buty sa tanie i ladne w centrum Luxemburga, dokladnie to ulica Grad`rue albo Avenue de la Gare,nie pamietam jak sie sklep nazywa, niedaleko C&A, tam kupilam sobie w tamtym roku japonki,dobrej firmy, swietnej jakosci-przecenione na 5 euro !!!, a na przeciwko (czego nikt nie pisze a szkoda) jest sklep ktory polecam wszystkim ktorzy chca upiekszyc swoje mieszkanko i nie tylko - BLOKKER - swietne rzeczy do domu, szklanki, talerze, poduszki, koszyczki,wazoniki, doniczki, swieczki, zabawki, koce, duperelki, srelki i takie tam,pelno roznych ciekawych rzeczy, swietny wybor odnosnie prezentow,TANIO:)