Tanie rozmowy do Polski

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
Bilbo33

Tanie rozmowy do Polski

Post autor: Bilbo33 »

Hej,

Mam taki problem. Poszukuje taniej karty telefonicznej aby zadzwonic do Polski na komorke. Znalazlem iradium/europe (z Francji). Czy ma ktos jakies doswiadczenia w tej sprawie. Podejrzewam, ze temat byl juz dyskutowany ale jakbym mogl prosic o link... .

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

blauworld z Niemiec ma polskie komorki za 25 ct/min plus 15 ct/połączenie. W Luxie chyba nie ma tego typu ofert (oczywiście poza skypem i innymi ofertami internetowymi).
MaWi

Post autor: MaWi »

To moze ja przywolam baaaaaaaardzo stary watek. Jest tak stary, ze mialem nawet problem z jego znalezieniem. Wiadomosc jest tak stara, ze byc moze jest juz nieaktualna. Ale sprawdzic ja to juz musisz we wlasnym zakresie.

A oto rzeczony post: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=30124330

Na zdrowie! ;)
misio

Post autor: misio »

EasyCall bylo tez.
MaWi

misio pisze:EasyCall bylo tez.
Tomi, jak bys otworzyl ten link z mojego ostatniego posta, to bys tam wlasnie znalazl dokladnie taka odpowiedz jak napisales powyzej ;)
marcin

Post autor: marcin »

to ja dorzuce jeszcze swoje 3grosze, wprawdzie nie o kartach telefonicznych ale o funkcji skype ktora uzywam i jest bardzo przydatna. Wykupilem sobie SkypeIn czyli numer telefoniczny w mojej strefie zamieszkania w Polsce. Oczywiscie sam numer telefoniczny (120 PLN rocznie) to jeszcze nic niezwyklego, ale jest inna dodatkowa funkcja, otoz mozna przekierunkowac rozmowe na dowolny telefon w dowolnej strefie numeracyjnej. Ja przekierunkowalem sobie na numer na moim biurku w pracy. Oznacza to, ze jak jestem w pracy dzwoniac na numer w Polsce mozna sie do mnie dodzwonic placac jak za lokalne polaczenia, a jak jestem w "domu" czyli poki co mojej norze na Garze ;) to odbieram normalnie na Skype. Koszt takiego przekierunkowania to koszt normalnej lokalnej rozmowy w Luxie (wg. taryfy Skype to 7gr). Mozna tez sobie przekierunkowac polski numer na komorke w Luxie, ale wtedy koszt takiego odbieranego polaczenia to 80 gr/minute co i tak jest duuuzo lepszym rozwiazaniem niz roamingi....

a wracajac do "tradycyjnego" dzwonienia to codziennie budzi mnie radio Ara i ostatnio puszczaja tam taka reklame Tanga, ze za 10E/miesiac dostaje sie 15 minut dziennie na rozmowy z zagranica (dowolny numer). Nie wiem tylko, czy wszystkie kraje sa dostepne, bo wspominali tylko UK,Niemcy, Francja ...
misio

MaWi pisze:To moze ja przywolam baaaaaaaardzo stary watek. Jest tak stary, ze mialem nawet problem z jego znalezieniem. Wiadomosc jest tak stara, ze byc moze jest juz nieaktualna. Ale sprawdzic ja to juz musisz we wlasnym zakresie.

A oto rzeczony post: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=30124330

Na zdrowie! ;)
No pewnie ze bylo, ale zeby to wyczytac to trzeba sie "wczytac" a tu prosze, od razu ladna odpowiedzi nazwa karty :)
MaWi

misio pisze:a tu prosze, od razu ladna odpowiedzi nazwa karty
No wiesz, taka kryptoreklama! <mrgreen>
misio

MaWi pisze:
misio pisze:a tu prosze, od razu ladna odpowiedzi nazwa karty
No wiesz, taka kryptoreklama! <mrgreen>
Kurde... w sumie to masz racje 8)

A w sprawie tanich polaczen do Polski. Ja w ofercie telefonu stacjonarnego mam jakies 7 centow za minute. To chyba nie jest drogo?

A wlasnie MaWi ty chyba nedawno cos sie pytales o oferte Tango. Zobacz co oferuja, bo maja jakas fajna promocje na komorke + internet + stacjonarny za "male" pieniadze. No ale do konca nie wiem co maja na mysli mowiac "male" :)
bobasek13

taniej bez karty

Post autor: bobasek13 »

jesli ktos mieszka/ przebywa we Francji, procz przez internet, najtaniej dzwonic jest przez numer 0811 311 311. placi sie tylko koszt polaczenia lokalnego. dziala bez zarzutu (przez 2 lata testowalam na wlasnej skorze). pozdr
kot00

Post autor: kot00 »

Ja tez slyszalam te reklame Tango ale niestety w ich ofercie nie ma Polski. Jest sporo krajow ale nie nasza ukochana Polandia.
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

Awatar użytkownika
jeremijo

Post autor: jeremijo »

czy wie ktoś jak doładować skypa tutaj ponieważ nie mam karty płatniczej ,czy jest to możliwe?
jeremijo
anuśkab

Post autor: anuśkab »

Odświeżam wątek bo pewnie od 2007 roku sporo sie zmieniło
Jak najtaniej dzwonić z luksemburga do polski? taniej na tel stacjonarny czy komorke? czy też tanie z polski przez stacjonarny komórkę lub internet?
zzz

Post autor: zzz »

Najłatwiej chyba ze skype'a. Na stacjonarne jest tak tanio, że nawet nie pamiętam ile to kosztuje.

Jeśli nie musi być najłatwiej, to w ofercie Integral P&T (cały zestaw - telefon, internet i komórka z LuxGSM) dostałem w promocji 120 minut co miesiąc na wszystkie stacjonarki w UE.

Ponadto ktoś niedawno na forum pisał, że jest kilku albo kilkunastu dostawców VoIP w Polsce, którzy oferują bardzo tanie połączenia do PL. Trzeba tylko wykupić sobie abonament albo zasilić konto prepaid, odpowiednio skonfigurować router, podpiąć do niego telefon stacjonarny i gotowe. To rozwiązanie ma jeden duży plus - jeśli ktoś chce dzwonić do Ciebie, to możesz mieć podpięty pod ten telefon polski numer.
ODPOWIEDZ