cheque service

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
tomasz

cheque service

Post autor: tomasz »

Czy ktoś mógłby w kilku prostych słowach wyłożyć mi istotę cheque-service? Mój syn chodzi na treningi piłki nożnej. Co roku kupuję mu kartę treningową za 50e, poza tym za kolejne 50e funduję mu strój sportowy. Dziś dostałem pocztą rozliczenie cheque-service za zeszły rok szkolny. Kwotę 348,75e otrzymuje klub mojego syna.
Jeżeli hojne Wielkie Księstwo chce dofinansować kluby sportowe, dlaczego robi to za pośrednictwem mojego dziecka? O co chodzi? <shock>
Awatar użytkownika
wilqs72

Re: cheque service

Post autor: wilqs72 »

tomasz pisze:Czy ktoś mógłby w kilku prostych słowach wyłożyć mi istotę cheque-service? Mój syn chodzi na treningi piłki nożnej. Co roku kupuję mu kartę treningową za 50e, poza tym za kolejne 50e funduję mu strój sportowy. Dziś dostałem pocztą rozliczenie cheque-service za zeszły rok szkolny. Kwotę 348,75e otrzymuje klub mojego syna.
Jeżeli hojne Wielkie Księstwo chce dofinansować kluby sportowe, dlaczego robi to za pośrednictwem mojego dziecka? O co chodzi? <shock>
W prostych słowach oznacza to mniej więcej tyle, że gdyby nie Cheque Service za treningi musiałbyś zapłacić zamiast 50 prawie 400EUR
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Borys

Post autor: Borys »

tomasz pisze: Jeżeli hojne Wielkie Księstwo chce dofinansować kluby sportowe, dlaczego robi to za pośrednictwem mojego dziecka?
Ale zes Panie glupote walnal.

Hojne Ksiestwo chce dofinansowywac rodziny z dziecmi ( w tym przypadku Twoja rodzine ) a nie kluby.
Ura Bura Szef Podwóra
tomasz

W prostych słowach oznacza to mniej więcej tyle, że gdyby nie Cheque Service za treningi musiałbyś zapłacić zamiast 50 prawie 400EUR[/quote]

I to jest istota rzeczy! Dzięki
tomasz

Niekoniecznie tak to działa, w gminie mi powiedziano, ze trzeba zaplacic 100% za zajecia dodatkowe dziecka a pod koniec roku rozliczeniowego upomniec sie o zwrot pieniedzy pokazujac odpowiednie upowaznienia do korzystanie tego przywileju. To jeszcze nie zapewnia zwrotu części pieniedzy-jesli klub wyrazi taka chec moze te pieniadze przeznaczyc na swoje cele.
ODPOWIEDZ