Potwierdzenie za zgodnosc z oryginalem

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
mil.ka

Potwierdzenie za zgodnosc z oryginalem

Post autor: mil.ka »

Witam,

Bedziemy niedlugo musieli dokonac potwierdzenia za zgodnosc z oryginalem kilku dokumentow.

Czy ktos wie, jak i gdzie to mozna zrobic w Luksie?

Dzieki z gory za pomoc.

mil.ka
MaWi

Post autor: MaWi »

Z cala pewnoscia w wydziale konsularnym Ambasady. Oczywiscie za pewna oplata. Nie wiem czy dotyczy to dokumentow w innym jezyku niz polski, ale najprawdopodobniej jezyk francuski wchodzilby tu w gre. Reszte bedziesz musiala chyba sie dopytac bezposrednio w konsulacie (namiary znajdziesz chocby w naszym FAQ w dziale "Polonica"
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

MaWi pisze:Z cala pewnoscia w wydziale konsularnym Ambasady. Oczywiscie za pewna oplata.
Nie tak szybko! Jak znam cennik uslug konsularnych poprzednirj (III-ej) RP, to za byle pieczatke placilo sie baaardzo drogo.

Sprobuj u siebie na komunie. Potwierdzenie zgodnosci kosztuje jeden znaczek skarbowy (ze 2 euro chyba). Zdarzalo mi sie rowniez potwierdzac na komunie rowniez dokumenty "nie luksemburskie".
MaWi

Post autor: MaWi »

xtheo7 pisze:Nie tak szybko! Jak znam cennik uslug konsularnych poprzednirj (III-ej) RP, to za byle pieczatke placilo sie baaardzo drogo.
Z cala pewnoscia nie bedzie to taniej niz w gminie. Jesli wiec sa to dokumenty, ktore moze poswiadczyc gmina, to pomysl xtheo jest absolutnie do rozwazenia w pierwszje kolejnosci.
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

gmina potwierdza kazde dokumenty, rowniez polskie , bez problemu

gmina esch - dla mieszkancow - za darmo.
ale juz w innych trzeba pare euro wylozyc.

aha, tlumacze przysiegli tez potwierdzaja za zgodnosc przy okazji tlumaczen.
aga19748

dokument

Post autor: aga19748 »

pewnie ze gmina biezresz orginal pl i tlumaczenie od przysieglego idziesz na hamilius i placisz 2 euros i pan ci daje tzw copie conforme i to wszystko,ambasada ....hmmm...
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Potwierdzam - na Hamilius nie patrzyli nam w jakim jezyku dokumenty, tylko aby byly takie same - potwierdzilismy juz dokumenty z polski, chin, i afryki, 2 euro i serwis z usmiechem.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
mil.ka

Post autor: mil.ka »

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Czy jednak jako mieszkancy gminy innej niz Lux Ville mozemy skorzystac z uslugi na Hamiliusie?
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

mil.ka pisze:Czy jednak jako mieszkancy gminy innej niz Lux Ville mozemy skorzystac z uslugi na Hamiliusie?
Nie wiem, ale na pewno możecie to zrobić w swojej gminie.
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
aga19748

dokumenty

Post autor: aga19748 »

musisz isc do swojej gminy a nawet moze to zrobic policja tez tak robilam i mi podbili
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Hmm, juz robilem to (to = potwierdzanie kopii, i czasami potwierdzanie mojego podpisu) na Hamiliusie ze dziesiec razy i ani razu nikt mnie nie pytal gdzie mieszkam, itd - bierzesz numerek, placisz 2 euro i koniec.... Oni ci kopie zrobia, ale mozna tez przyniesc swoja, n.p. zrobiona w pelnym kolorze w pracy... Czy moze nie rozumiem o co tu chodzi?
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
ODPOWIEDZ