MAMY W PLANACH KUPNO DOMU W NIEMCZECH A DKLADNIE W PERL, MAZ PRACUJE W LUXEMBURGU A JA NIE PRACUJE OPIEKUJE SIE DZIECMI W DOMU.
JAK WYGLADA W PRAKTYCE NP, KORZYSTANIE Z OPIKEI ZDROWOTNEJ TZN, CZY MOGE CHODZIC W LUXEMBURGU CZY MUSZE W NIEMCZECH? JAK WYGLADA SYTUACJA Z ZASILKIEM RODZINNYM NA DZIECI?
PROSZE O ODPOWIEDZ
MOZE KTOS JEST W PODOBNEJ SYTUACJI
A I JESZCZE JEDNO JAKIE SA OPLATY JESLI MA SIE DOM Z DZIALKA, PLACI SIE JAKIS PODATEK?
PRACA W LUKSEMBURGU A MIESZAKANIE W NIEMCZECH
Moderator: LuxTeam
z opieki medycznej mozna korzystac w Luxembourgu i w Niemczech. w Niemczech trzeba sie zarejetrowac i wyrobic karte ubezpieczeniowa. Placi sie 10 Euro za pierwsza wizyte w danej placowce w kwartale. Kolejne wizyty w kwartele bezplatne. Reszte kasy chorych placa miedzy soba.
Podatek gruntowy placi sie zaleznie od wartosci nieruchomosci. Nie sa to wielkie kwoty.
Podatek gruntowy placi sie zaleznie od wartosci nieruchomosci. Nie sa to wielkie kwoty.
Watek poboczny dotyczacy pisania (lub nie) duzymi literami, zdecydowalem sie wydzielic jako "off-topicowy". Niestety nie dalo sie zrobic tego precyzyjnie, gdyz niektore posty odnosily sie do obu tematow jednoczesnie. Dlatego tez osoby zainteresowane tak tym tematem, jak i tematami zwiazanymi z netykieta, proszone sa o zapoznanie sie z dalszym ciagiem dyskusji pod tym adresem: http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=54528#54528 Tam tez mozna komentowac kwestie zwiazane z tematem netykiety
W tym watku prosze uprzejmie o udzielanie odpowiedzi wylacznie na temat poruszony w pierwszym poscie.
W tym watku prosze uprzejmie o udzielanie odpowiedzi wylacznie na temat poruszony w pierwszym poscie.
-
Bardzo mi pasują te duze litery
Słabo widze wiec o.k.,nie wiem o czym dyskutować,skąd to zgorszenie?