Witajcie,
poszukuje firmy kamieniarskiej, która solidnie i fachowo wykona mi granitowy blat kuchenny i bar.
Moze macie dobre lub nawet niedobre doświadczenia z okolicznymi firmami, którymi byście się chcieli podzielić, a które mogą uchronić innych przed błędami?
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam,
EU...
Kamieniarz, szukam godnego polecenia.
Re: Kamieniarz, szukam godnego polecenia.
Mogę Ci polecić jedną z największych firm kamieniarskich w Luxie, tj. Marbrerie Bertrand. Bardzo łatwy dojazd: 6km od ronda Kirchberg'owego w stronę Niemiec, pierwszy zjazd za lotniskiem: kierunek Munsbach; duża siedziba firmy zaraz po prawej stronie za światłami. Widziałem i dotykałem kilku ich prac w ostatnim czasie (gotowych) i rzeczywiście robota z najwyższej półki, rewelacja. Minusem są koszmarne ceny i dłuuugie terminy (oczywiście dużo zależy od rodzaju kamienia, sposobu wykończenia, nietypowości otworów i stopnia komplikacji montażu). Ja granitowe blaty zamówiłem w końcu w kraju, nota bene u jednego z najlepszych kamieniarzy w południowej Polsce, którego zresztą szczerze Ci polecam (gdybyś przypadkiem miał po drodze w rejon Podbeskidzia/Śląska Cieszyńskiego): HODER Dankowice (a muszę przyznać, przed podjęciem decyzji oglądalem wnikliwie prace kilku różnych poważnych kamieniarzy). Suma sumarum: jakość i obsługa na tym samym poziomie, natomiast cena przy dość skomplikowanym układzie blatów, dużej ilości elementów w różnych wymiarach, przy tym wielu otworach (zlew podwieszany, bateria osobno, dwa dozowniki, sterownik młynka do odpadów w blacie, itp itd) - cena w Polsce (z profesjonalnym pakowaniem, transportem i montażem) wyszła poniżej połowy ceny w Munsbach (mówimy o dokładnie tym samym kamieniu).eustachy pisze:poszukuje firmy kamieniarskiej, która solidnie i fachowo wykona mi granitowy blat kuchenny i bar.
Moze macie dobre lub nawet niedobre doświadczenia z okolicznymi firmami, którymi byście się chcieli podzielić, a które mogą uchronić innych przed błędami?
Przyznam: przerażony lux-wyceną nie sprawdzałem już cen w Belgii czy Niemczech, co może mimo wszystko warto zrobić.
Może pomogłem Pozdrawiam. Jarek