Nieoznakowane radiowozy

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

wojteks

Nieoznakowane radiowozy

Post autor: wojteks »

Cześć.

Wiecie może czy luksemburska policja posiada nieoznakowane radiowozy z wideorejestratorami podobnie jak w Polsce? Poczytałem trochę o surowości miejscowych stróżów prawa i zdecydowanie nie chciałbym mieć z nimi do czynienia. Osobiście staram się nie przekraczać prędkości a dość często na autostradach widuję auta mocno przekraczające dozwoloną prędkość.

-Pozdrawiam
MaWi

Post autor: MaWi »

Posiada i to co najmniej kilka takich radiowozow. Niektore sa zupelnie nieoznakowane, niektore sa "czesciowo" nieoznakowane, tzn. sa to czarne limuzyny (mercedes oraz audi A8), jednakowoz na drzwiach maja sporej wielkosci "herb" czy jak kto woli "godlo" policji luksemburskiej.

Wg mnie samochody te nie maja wideorejestratorow, ale to niewiele zmienia, bo w Luksemburgu to policja ma zawsze racje i jesli oni zatrzymaja cie za przekroczenie predkosci, to nie musza ci udowadniac, ze ja przekroczyles. Wystarczy, ze stwierdza, ze to mialo miejsce.

No, chyba, ze chcesz sie z nimi po sądach ciągać... Do tego masz zawsze prawo.
Awatar użytkownika
JAgniecha

Post autor: JAgniecha »

A czy to w PL jest inaczej ? U nas też stróże prawa mają zawsze rację a nawet jak jej nie mają to i tak mają ;) Wystarczy obejrzeć sobie "uwaga pirat" albo "drogówkę" i możemy zaobserwować że za wszelkie dyskusje mandacik raptownie idzie do góry <mrgreen> Generalnie ja miałam keidyś jedną niemiłą przygodę za co musiałam rychło z rańca na posterunek śmigać, ale za to pan policjant miły był, trochę podowcipkował o umiejętnościach kobiet za kierownicą <lol> ale za to cała sytuacja skończyła się w można to nazwać przyjaznej atmosferze heh... więc nie taki diabeł straszny jak go malują
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Nie oznakowane auta mają videorejestratory (bez pomiaru prędkości),
I "te auta" w LUXemburg City to A8, S-klasa, BMW 760L + kilkanaście białych (typu Rav4, Octavia 4x4). Faktycznie incognito to tylko antyteroryści (Landcruisery X2 i BMW 750 x4).
Jak chcecie sami pooglądać co mają zapraszam do Lux-Hamm :)
Podobnie jak na autostradzie w każdym drogowskazie nad są radary (i to zamontowane od 2006 roku).

Ale prawo nie zezwala na ich używanie (znaczy oficialnie).

Ostatnio moja firma wymieniała storage w serwerowni PdGD, bo zamiast 6 miesięcy składowania filmów chcieli mieć 48 miesięcy. Wiem że wykorzystują to do namierzania kradzieży aut i śledzenia, ale nie do mierzenia prędkości (jeszcze nie!).
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ODPOWIEDZ