Kto montuje tunery satelitarne?

Kupię, sprzedam, oddam...
EwaG

Kto montuje tunery satelitarne?

Post autor: EwaG »

Chcialabym przywiezc z Polski Cyfre+ lub cos podobnego. Problem polega na tym, ze zupelnie nie mam pojecia gdzie w Luksie mozna kupic zestaw do odbioru (talerz, tuner, stojak, etc.) i kto go moze zainstalowac, ustawic, itp. Problem bedzie z odbiorem. Nie wiem czy mozna ustawic taki talerz od strony polnocnej bo tam mam balkon. Ale to na pewno powiedza fachowcy. Kiedys wspominaliscie cos o Angolach montujacych ale nie bylo namiarow.
Dzieki
MaWi

Post autor: MaWi »

Zajrzyj moze na poczatek tutaj: http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=293#293

To sa podstawowe zagadnienia dotyczace instalacji tego zestawu w Luxie. Troche wiecej bylo na starym forum a wiec tu: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 38&v=2&s=0

i tu: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 54&v=2&s=0

Mam nadzieje, ze pomoze. Kierunek polnocny balkonu jest niestety mocno niefortunny, bo antena powinna byc skierowana na poludniowy wschod, ale moze uda ci sie cos wykombinowac? W kazdym razie zanim kupisz abonament, zobowiazujac sie do rocznego haraczu, sprawdz rzeczywiscie dobrze, czy bedziesz w stanie odbierac sygnal w miejscu, gdzie mieszkasz!
EwaG

Bardzo dziekuje za informacje
Awatar użytkownika
Aniulka

Post autor: Aniulka »

Tak a propos.. czy wiecie moze jesli mozna dekoder przewiezc bezproblemowo samolotem? Czy nie beda mi sie przyczepiac na lotnisku? Ktos probowal?
EwaG

Nie probowalam ale jesli umiescisz go w bagazu glownym to nie powinno byc problemu. Najlepiej i najbezpieczniej jednak zadzwonic na informacje na lotnisko ;)
Gregor

Re: Kto montuje tunery satelitarne?

Post autor: Gregor »

EwaG pisze:Chcialabym przywiezc z Polski Cyfre+ lub cos podobnego. Problem polega na tym, ze zupelnie nie mam pojecia gdzie w Luksie mozna kupic zestaw do odbioru (talerz, tuner, stojak, etc.) i kto go moze zainstalowac, ustawic, itp. Problem bedzie z odbiorem. Nie wiem czy mozna ustawic taki talerz od strony polnocnej bo tam mam balkon. Ale to na pewno powiedza fachowcy. Kiedys wspominaliscie cos o Angolach montujacych ale nie bylo namiarow.
Dzieki
mogę pomc jesli jescze to jest aktualne . Mam doswiadczenie sam zakładałem antenę i odbiornik. lub mój kolega chętnie to zrobi choć odpłatnie ale nie drogo i szybko wejdz na stonę www.sunsat.lu mówia po angielsku i dunsku
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

polecam sattv.lu
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
ODPOWIEDZ