Koszt przeslania pieniedzy z Lu do Polski przez konto

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
PolskaInez

Koszt przeslania pieniedzy z Lu do Polski przez konto

Post autor: PolskaInez »

Czy ktos orientuje sie mniej wiecej ile wynosi jaka oplata przeslania pieniedzy z konta (banku Luksemburskiego) do Polski ( do banku polskiego) ?
Majac pasje-zaintersownia-hobby ,wtedy zycie staje sie naprawde ciekawe
beta262

konto

Post autor: beta262 »

hej! ja przesyłam pięniądze do polski na konto walutowe i nie wnoszę za to żadnych opłat .
polska
IronBone

Post autor: IronBone »

Jesli się przesyła przez internet to moze zależeć od Banku. Np w BGL jest w ramach wszystkich przelewów (przynajmnie na moim koncie).
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Place moim pracownikom na ich konta w Euro i jest bez kosztu. Pamietam tez ze jak placilem w PLN to bylo zatem 5 euro, no i oczywiscie wymiana z procentem.

Normalnie na Twoim koncie masz tam kilka wliczonych/gratis zaplat na terenie EU, a potem to juz sie placi .
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
PolskaInez

IronBone pisze:Jesli się przesyła przez internet to moze zależeć od Banku. Np w BGL jest w ramach wszystkich przelewów (przynajmnie na moim koncie).
A PRZY WIZYCIE W BANKU MOGE WPLACIC przeslac NIE musi to byc tranzakcja przez internet?
IronBone

Post autor: IronBone »

Chyba najprościej jest iść/zadzwonić do swojego banku
alutka84

Post autor: alutka84 »

Ja w banku Raiffeisen place 8 euro, a w Polsce jak juz sie pieniadze pojawia na koncie to ok 10 zl, wiec w sumie to oK. 10 euro.
dawid

Post autor: dawid »

my w Raiffeisen mamy za darmo
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Hmmm...ja nie place ani centa za przelew z BCEE do Millenium w PL, na konto walutowe. Nie wiem jak z oplatami w Millenium, ale znajac "szczodrosc" tego banku , pobiera byc moze jakas oplate za wplyw gotowki na konto - co uwazam zreszta za skandaliczna praktyke niektorych bankow...
zzz

Post autor: zzz »

BGL też oferuje (w zależności od wybranego pakietu) kilka przelewów za darmo w ramach EU. mBank nie pobrał żadnych opłat za przyjęcie przelewu na konto w EUR.
Ale to wszystko zależy od banku, w każdym może być inaczej. Trzeba po prostu zerknąć w tabelę opłat.

A jeśli chcesz po prostu wysłać gotówkę do PL w kasie banku, to może lepiej skorzystać z Western Union?
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

a wlasnie, jak przelewam (EUR) do mBanku, na konto zlotowkowe, to tez nie przypominam sobie zadnych oplat, po ktorejkolwiek ze stron...
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

bamaza42 pisze:a wlasnie, jak przelewam (EUR) do mBanku, na konto zlotowkowe, to tez nie przypominam sobie zadnych oplat, po ktorejkolwiek ze stron...
potwierdzam,aczkolwiek oplaty sa wkalkulowane przy okazji przewalutowywania przez bank
jednakże sa to grosze....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
chriss

Post autor: chriss »

ja jestem w raiffeisen i tez place 8 euro
PolskaInez

Wielkie dzieki za kazde info!
juszka

Post autor: juszka »

Mam pytanie - ile mniej więcej idzie przelew z konta z banku w Luksemburgu na konto walutowe w Polsce (mBank)? Chodzi mi głównie o to czy to kwestia 1-3 dni czy może dłużej?
ODPOWIEDZ