flibco Brux - Lux

Wszelkie dyskusje typu OffTopic

Moderator: LuxTeam

aga19748

flibco Brux - Lux

Post autor: aga19748 »

Mam pytanie do tych co korzystaja dokaldnie z tych busow.

Otoz mam wylot w niedziele do Wroclawia z brux (Charleroi)- o godzi 17.05 oczywicie godzine mi zajmie odprawa wiec musze byc o 16 na lotnisku.
czyli zgodnie z logika
wyjazd 11:55
i przyjazd 14:40

godzina czekania...kolejny przyjezdza o 16.40 ale raczej sie nie wyrobie ? a moze sie myle?
powrot mam rowniez lekko z duzym czekaniem bo przylot jest o 16.40

17:20 - 20:05

moje pytanie jest nastepujace?

gdybym byla pozniej czy jest mozna wziasc nastepny autobus?
i skad one odjezdzaja z CH?dokladnie i gdzie dojezdzaja?czy pod same lotnisko?

A moze ktos sie wybiera w okresie 27/05/-03-06 autem - wiec chetnie sie zabiotre oczywiscie z oplata.

pozdr

A
odette

Post autor: odette »

Mam dokladnie ten sam problem, tylko w innych terminach i z lotem do Warszawy. Moim zdaniem 16,40 to za pozno, za to przy powrocie mozna spokojnie skorzystac z pozniejszego autobusu, o ile sa miejsca (ale zwykle sa). Fatalny ten nowy rozklad, nie da sie ukryc.
neena23

Post autor: neena23 »

Mi też nowy rozkład wszystko zepsuł, mam lot o 17;30, czyli teoretycznie 50min do odlotu samolotu (lecę do Krakowa) aczkolwiek obawiam się że kilkominutowe spóznienie autokaru i już jestem ugtowana;/;/:(:( Może kotoś się wybiera samochodem na Charleroi 16 maja na lot do Krakowa??
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Ludzie korzystajcie z kalendarza na pierwszej stronie portalu, wpisujcie swoje zapotrzebowanie. To miejsce specjalnie stworzone w tym celu!
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

szymbi pisze:Ludzie korzystajcie z kalendarza na pierwszej stronie portalu, wpisujcie swoje zapotrzebowanie. To miejsce specjalnie stworzone w tym celu!
niby tak... ale jescze mi się nie zdarzyło żeby ktoś mi stamtąd odpowiedział :(
dag
MaWi

Post autor: MaWi »

dslonce pisze:niby tak... ale jescze mi się nie zdarzyło żeby ktoś mi stamtąd odpowiedział :(
Mysle, ze na ten temat tez mozna by napisac niejedna prace magisterska. I to niekoniecznie o Polakach na emigracji (choc z cala pewnoscia... o Polakach... <mrgreen> )
Jowi

Re: flibco Brux - Lux

Post autor: Jowi »

Jeśli chodzi o moje doświadczenia z Flibco, których strasznie niepotrzebnie się bałam, to stwierdzam, że :
aga19748 pisze: Skad one odjezdzaja z CH?dokladnie i gdzie dojezdzaja?czy pod same lotnisko?
Dojeżdżają pod i odjeżdżają spod saaaamiutkiego wejścia do lotniska. Czas na dojście do odprawy, łącznie z wypaleniem papierosa ;) to 10 minut. Nie, naprawdę, to jest obok.
Lotnisko jest maciupeńkie, kolejki idą sprawnie, a odprawa bezpieczeństwa trwa najkrócej ze wszystkich lotnisk jakie zwiedziłam na całym świecie! (a byłam na CRL 3 razy, więc to nie przypadek).

Zatem:
aga19748 pisze: ale raczej sie nie wyrobie ? a moze sie myle?

Wyrobisz się spokojnie :)
aga19748 pisze: gdybym byla pozniej czy jest mozna wziasc nastepny autobus?
Można. Teoretycznie pan kierowca poprosi, żebyś poczekała na końcu kolejki, bo najpierw załadują się ludzie już posiadający bilet na bieżący kurs, "a jeśli będzie wolne miejsce, to cię zabierze". Wolne miejsca w 99% są, więc zabrać następnym czy wcześniejszym zawsze się można.
ODPOWIEDZ