Parkowanie w Lux.

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Parking przy Gare jest platny i to dość słono...
dag
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

No, akurat ten na Gare chyba nie jest P+R i jest platny, i to calkiem sporo-
1,50 eur/godz....

http://www.vdl.lu/index.php?id=64574&st ... &vdl_id=19
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

K.Sokolowska pisze:Czy ktos korzystal z tej winietki wizytowej za 12EUR i gdzie mozna ja kupic? Taka winieta bardzo by mnie urzadzala. Czy majac ja mozna parkowac w calym miescie Lux, czy jest to jakos limitowane?
jesli mieszkasz w Lux-ville, możesz zamówic te winietke przez internet podajac nr rejestracyjny auta i namiary na wlasciciela.
zasady parkowania sa takie same jak przy winietkach rezydentow - w swojej dzielnicy nic nieplacisz, w sasiednich na okreslonych zasadach, parkingi w centrum i podziemne w pelni odplatne.
Auto mozna tez zostawic tez np. na P+R Bouillon, jak sugerowala bamaza.
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Borys

Post autor: Borys »

Serdecznie odradzam P+R na Kokelszojerze. To miejsce schadzek pederastow.

Nieswiadom zostawilem tam kiedys motur , jacys debile go poniszczyli a na koniec wrzucili do bajora obok parkingu.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Borys pisze:Serdecznie odradzam P+R na Kokelszojerze. To miejsce schadzek pederastow.

Nieswiadom zostawilem tam kiedys motur , jacys debile go poniszczyli a na koniec wrzucili do bajora obok parkingu.
Dobrze za sam nie zostałeś z twoim moturem bo nie wiem w jakim stanie byś został po tej przygodzie <peace> <rotfl>

A dlaczego pederaści akurat interesowali się pojazdem mechanicznym czyżby jacyś nietypowi

<puknijsie> <rotfl>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
MaWi

Post autor: MaWi »

Borys pisze:To miejsce schadzek pederastow.

A czy to byl taki zwykly motur, czy taki motorower z pedalami (typu niegdysiejszy polski "Komar")? Bo to moze miec znaczenie...
Borys

Post autor: Borys »

MaWi pisze:....czy taki motorower z pedalami...
Wychodzi na to ze to byl taki zwykly motur z pedalami.

Popsuly go pewnie jakies lobuzy, niekoniecznie pedaly.

Za to jak pojechalem go szukac to zwrocilo moja uwage to ze dziwaczne postacie sie krecily po parkingu. Jeden kolezka stal przy swoim samochodzie i jak inny samochod przejezdzal obok to ten sciagal nachy pokazujac poslady na zachete. W sumie pomyslalem ze to jakis psychol - dopiero jak poszedlem zglosic na policje kradziez motocykla i wspomnialem polucjantowi co tam widzialem to ten mi oznajmil ze jest to miejsce w ktorym spotykaja sie wlasnie czynni przeciwnicy homofobii.

W kazdym razie serdelecznie odradzam ten parking jako to do czego zostal on stworzony.

A taki fajny motur byl. DDR-owski...
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

Post autor: K.Sokolowska »

jesli mieszkasz w Lux-ville, możesz zamówic te winietke przez internet podajac nr rejestracyjny auta i namiary na wlasciciela.

Sorry, ale czy moglbys podac link do strony do zamawiania. Weszlam na strone mojej komuny, ale tam wszystko po Francusku :( Mieszkam w Lux-Ville. Moja komuna to Bierger-Center - ten przy Hamiliusie. Jezeli ktos tutaj mi nie pomoze to chyba bede musiala sie tam osobiscie udac, aby zlozyc wniosek na te winiete :(

Dzieki :)
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

K.Sokolowska pisze:Moja komuna to Bierger-Center
nie - twoja comuna=gmina to miasto Luxembourg (Luxembourg-ville), a Bierger-Center to urzad, gdzie wszytsko co sie z mieszkaniem w komunie wiąze załatwisz

formularze masz tutaj: https://form-server.vdl.lu/PORTAIL/formulaires_fr.html -> "Vignette visiteur de stationnement residentiel"
K.Sokolowska pisze:tam wszystko po Francusku :(
no cóż, taki język w tym kraju obowiązuje (między innymi); na pewno nie jest nim angielski....
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
ODPOWIEDZ