Ilość metrów kwadratowych na osbę

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
MamaMartuli

Ilość metrów kwadratowych na osbę

Post autor: MamaMartuli »

Wybaczcie za moje nieco dziwne pytanie, ale jestem tu nowa, a potrzebuje rady. Chcemy z mężem i dzieckiem wyjechać do LU, mamy na oku mieszkanie- pokój z kuchnia i salonem, słyszałam ze 3 osobowa rodzina musi miec conajmniej 2 pokoje ile w tym prawdy? Czy jest jakis metrarz na osobe? Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
MamaMartuli

Dziekuje za odpowiedź.Tylko Pan, który wynajmuje nam mieszkanie nie widzi problemu zebysmy mieszkali we 3 ... Stwierdził, że to nasza sprawa, więc chyba standard jest ale nie ma obowiązku metów... Bo już się pogubiłam, dzwoniłam nawet do ambasady ale nikt nie potrafi mi udzielic jednoznacznej odpowiedzi.
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Po prostu jak byście mieli 2 sypialnie to byłoby wam wygodniej, ale mimo "kontroli" państwa w pewnych aspektach życia (np. ceny paliw) to jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś był zmuszony przez władze do zmiany lokum tylko dlatego że mu się rodzina powiększyła ;)

Więc ja bym się tym nie martwiła, szczególnie, że jeżeli tylko nie wynajmujecie studia, to i tak macie 2 pokoje: salon i sypialnię :)
dag
MamaMartuli

No właśnie, to mieszkanie ma salon i sypalnie :)
Dziekuje za odpowiedz, bo moj tesc chyba chce zrobic wszystko zebysmy nie jechali i wymysla juz bzdury :)
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Zdarzały się komentarze na tym forum że komuś nie wynajęto małego mieszkania, bo rodzina była zbyt liczna... ale to decydował właściciel albo agencja, więc jak wasz jest ok - to na pewno nie ma problemu.
dag
ODPOWIEDZ