Pomozcie Mi jestem marynarzem zatrudionym w Luxemburgu

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Pablaki

Pomozcie Mi jestem marynarzem zatrudionym w Luxemburgu

Post autor: Pablaki »

Firma wymyslila ze od nowego roku musze miec konto w Luxemburgu w banku .Tylko ciekawe jak mam to zrobic skoro jestem na wodzie.Jest mozliwosc załozenia konta w banku w Lux. nie odwiedzajac jego placówki?,Interesuje mnie bank z dostepem do konta internetowego poniewaz mam konto dewizowe w Niemczech Polsce . Dziekuje za informacje
KGHM
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

http://www.polska.lu/informatorium/bank.html

skontaktować się z nimi lub innymi bankami i założyć konto tam gdzie się zgodzą <bezradny>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Pablaki

No tak,,, tylko jak sie jest w na oceanie Indyjskim ,., uwierz mi stary,.,., nie jestem wstanie obdzwonic wszystkich bankow w Luxemburgu,., co za tym idzie,,, prosze kogos ktomu udalo zalozyc sie wniosek w banku przez internet ,., Dziekuje za pomoc mimo wszystko
KGHM
gabrjel

Post autor: gabrjel »

O ile mi wiadomo elektronicznie mozes w SK
ale wymaga to LuxTrust - a dla LuxTrust musisz mieć meldunek tutaj...

Czy firma nie może założyć i wysłsać papierów do podpisu ?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Pablaki

Mam pełen socjal LUXEMBURG ,karte itp,itd,., ale meldunek mam PL... do tej pory nie bylo problemu bo mam konto w Sparkasse w Niemczech,., A firma jak to firma,,, wyslala maila w piatek,,, Panie Pawle przypominamy ze do konca roku musi miec Pan konto w banku Panstwa Luxemburg ,., <shock> wiec,.,wypłaty nie bedzie chyba :D ,.,.
KGHM
max

Post autor: max »

Bank ING, chyba jako pierwszy wprowadził darmowe i z możliwością założenia on-line konto. Nie znam szczegółów. Zajrzyj tutaj: http://www.ing.lu/web/ING/EN/Personal/index.htm
Awatar użytkownika
stary

Kiedyś istniał w Luksemburgu polski bank : bank handlowy International oczywiście z polskim personelem

odsyłam do wyszukiwarki ciekawych dalszych jego losów ......
.. toż to nie piwo !
Pablaki

To moze inaczej,,,, poprosze o wymienienie kilka bankow,.,., nie mam kompletnie ktore sa najbardziej popularne.,,., bede szukal do upadłego :/ Pozdrawiam i dziekuje za pomoc
KGHM
Awatar użytkownika
stary

Pablaki pisze:poprosze o wymienienie kilka bankow,.,., nie mam kompletnie ktore sa najbardziej popularne.,,.
3 godziny przed tym pytaniem już odpowiedziałem ..........

a bankom powiedzieć dokładnie to samo co w twoim pierwszym poście telefonicznie lub mailowo

a telefony do Luksemburga i nie tylko są bezpłatne lub prawie

http://progx.ch/home-voip-prixbetamax-5-1-2.html
.. toż to nie piwo !
mapio

konto w banku pocztowym

Post autor: mapio »

Mojej znajomej swego czasu udało się mailowo- telefonicznie założyć konto w banku pocztowym (jest dostęp przez internet). Nie wiem, czy to dalej aktualne. Proponuję poczytać na stronie www.pt.lu
Powodzenia!
Awatar użytkownika
K.Sokolowska

Post autor: K.Sokolowska »

W ING zaklada sie konto przez internet - na stronie jest link. Wtedy jest nawet bezplatnie, bo jezeli pojdzie sie do banku to trzeba za to placic :-(
PolskaInez

Post autor: PolskaInez »

Czyli mozna zalozyc konto w Luxemburskim banku bez jakichkolwiek oplat? bez meldunku
Pablaki

Załozyc mozna,,, ale osobiscie,,, przez neta mozesz zlozyc wszytskie formalnosci,., ale podpis trzeba zlozyc OSOBISCIE :/ :/ :/ :/ :/ w tym ccaly problem
KGHM
Awatar użytkownika
stary

Czyżby inni z tej firmy byli tylko z Luksemburga ???
.. toż to nie piwo !
Pablaki

Tak,, to Filipinczyczy,.,. ich obowiazuje prawo Singapurskie bo tam maja meldunki i z tamtad socjal,.,na tym statku wyobraz sobie sa Brytyjczycy i Niemiec ,., i ich to nie dotyczy, To dyskriminacja jawna,,, wyobraz sobie aby załozyc konto w Niemczech a nie masz meldunku tylko w nielicznych bankach to zrobisz wpłacajac najpierw zaliczke w wysokosci 100euro i ona oddawana jest z odsetkami po likwidacji konta.,., Wiem bo sam zakladalem w Gorlitz,., bo tylko takie konto mozesz zalozyc w landzie graniczacym z Polska,.,. Jestesmy w Uni a traktuja nas jak obywateli II klasy .Kuzwa same problemy
KGHM
ODPOWIEDZ