niepoważni forumowicze

Rozmowy o wszystkim, ale nigdy o niczym

Moderator: LuxTeam

Awatar użytkownika
czeczu

niepoważni forumowicze

Post autor: czeczu »

Pozwolę sobie w kilku słowach streścić historię mojego ostatniego ogłoszenia, które umieściłem na na naszym ulubionym portalu:

nie wymienię nicków forumowiczów, oni sami będą doskonale wiedzieć, o kogo chodzi.
Dałem ogłoszenie o sprzedaży opon zimowych wraz z felgami (zawarte były wszystkie niezbędne dane techniczne), szybko pojawiło się kilka zgłoszeń, więc wszystkim grzecznie podziękowałem i kontaktuję się pierwszym zainteresowanym, niewiasta bierze na 100% towar, w końcu ustaliliśmy datę odbioru, a ona w tym dniu dzwoni, że jednak sprawdziła i koła nie pasują i odmawia - nie jestem na nią zły, kobiecie zdarzyć się może...,
więc kontaktuję się z kolejną osobą zainteresowaną, tym razem konkretny mężczyzna zapewnia mnie, że wszystko super przyjedzie następnego dnia, ale się nie pojawia - zapomniał, oczywiście może się zdarzyć, ale tak jest kolejnego i znowu następnego, a potem kolejnego, przekładamy ten termin, w końcu zero odzewu, osobnik zainteresowany nie reaguje na telefony, smsy.
W tym czasie miałem kilkanaście telefonów, już dawno mógłbym się pozbyć tych opon, ale w końcu obiecałem forumowiczom, ale tu takie niepoważne podejście do sprawy.
Chodzi mi głównie o drugiego zainteresowanego.

Może ta krótka historia da również do myślenia innym forumowiczom, a może i adminom, co by w dziale ogłoszeń wprowadzić jednak negatywne oceny, tak bym proponował, w końcu mamy być sobie pomocni i móc czasem załatwiać sprawy w prosty sposób, co umożliwia nam forum oczywiście.
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

P.S. opisałem tą sytuację, bo niestety nie jest to pierwszy raz, kiedy taki przebieg zdarzeń następował po zamieszczeniu przeze mnie ogłoszenia, publikuje ogłoszenia raczej bardzo rzadko, więc średnia ich skuteczności jest bardzo niska.
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

A to ciekawa historia!
Miesiac temu oddawalem jedna opone (co mnie zostala po aucie) i spotkalo mnie dokladnie to samo. Zglosil sie czlowiek i sie umowilismy. Nie przyjechal jednak i sluch o nim zaginal. W miedzyczasie zglosil sie inny czlowiek, ktoremu odmowilem, potem nastepny...
Ostatecznie opona poszla do drugiego chetnego, a ja czekam kiedy ten pierwszy zglosi sie do mnie z pretensjami, ze nie trzymalem dla niego opony...
Chyba lepiej bylo oddwiezc do recyklingu.
Awatar użytkownika
Sie

Post autor: Sie »

Rowniez podobna sytuacja z wynajeciem pokoju .Ktos zglosil sie i prosil bardzo zebym zarezerwowala pokoj na 100%i zebym komus unnemu nie odstapila ,pare innych osob w tym czasie dzwonilo ,ale powiedzialam ze juz nieaktuale-zajete, po czym ten ktos ,kto tak bardzo chcial... ,jednak zrezygnowal w ostatniej chwili..
Awatar użytkownika
tommy

Post autor: tommy »

Ja proponuje metode ktora zawsze stosuje. Odpowiadam na wszystkie telefony i maile.
Podaje godziny w ktorych mozna mnie zastac w domu kazdego dnia. Zawsze zaznaczam jenak ze sa inni zainteresowani i sprzedaje pierwszej osobie ktora sie melduje.
Troche to radykalne ale pozwala uniknac nieporozumien ktore prowadza do takich tematow.

Peace
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

rezerwować można wpłacając zaliczkę np pol ceny oczywiście można zrezygnować z zakupu i z zaliczki (jeśli rezerwacja przez telefon lub mail wplata np przez paypal lub moneybrokers lub podobne ) <bezradny>
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
Awatar użytkownika
Sie

Post autor: Sie »

stary pisze:rezerwować można wpłacając zaliczkę np pol ceny oczywiście można zrezygnować z zakupu i z zaliczki (jeśli rezerwacja przez telefon lub mail wplata np przez paypal lub moneybrokers lub podobne ) <bezradny>
I to by bylo najlepsze rozwiazanie bez zaliczki nie ma rezerwacji ,bo inaczej ludzie podchodza niezbyt powaznie..na to wychodzi..
gabrjel

Post autor: gabrjel »

tommy pisze:Odpowiadam na wszystkie telefony i maile.
Podaje godziny w ktorych mozna mnie zastac w domu kazdego dnia.
Kto pierwszy NA MIEJSCU ten lepszy!

Po co w momencie pisania ogłoszenia komplikować sobie życie ?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ODPOWIEDZ