Modem ADSL - jakikolwiek byle sprawny nabędę lub przygarnę!
Moderator: LuxTeam
Modem ADSL - jakikolwiek byle sprawny nabędę lub przygarnę!
Ludziska,
pomocy! Padl mi wlasnie modem ADSL, jak wiec latwo sie domyslic nie mam w domu dostepu do netu (co – jak zapewne sie domyslacie – jest dla mnie totalna katastrofa). Chodze po domach, kradne wifi na ulicy, przesiaduje w internet-cafes, zawlaszczam internet w biurach. Jednym slowem – schodze na psy.
Czy ktokolwiek z Was moze mnie poratowac jakimkolwiek, niekoniecznie WiFi, byle sprawnym, modemem ADSL dzialajacym w luksemburskim systemie teleinformatycznym (dostalem od kolegi niemiecki, ale nie chce sie dogadac z Luksemburgiem za cholere)?
Wiem, ze kupienie nowego, to nie majatek, ale ze wzgledow partykularnych, ktorych tu nie chce rozwijac, nie chcialbym inwestowac w te akurat czesc domowej infrastruktury wczesniej niz na poczatku nowego roku.
Czy ktos pomoze???? <bezradny>
pomocy! Padl mi wlasnie modem ADSL, jak wiec latwo sie domyslic nie mam w domu dostepu do netu (co – jak zapewne sie domyslacie – jest dla mnie totalna katastrofa). Chodze po domach, kradne wifi na ulicy, przesiaduje w internet-cafes, zawlaszczam internet w biurach. Jednym slowem – schodze na psy.
Czy ktokolwiek z Was moze mnie poratowac jakimkolwiek, niekoniecznie WiFi, byle sprawnym, modemem ADSL dzialajacym w luksemburskim systemie teleinformatycznym (dostalem od kolegi niemiecki, ale nie chce sie dogadac z Luksemburgiem za cholere)?
Wiem, ze kupienie nowego, to nie majatek, ale ze wzgledow partykularnych, ktorych tu nie chce rozwijac, nie chcialbym inwestowac w te akurat czesc domowej infrastruktury wczesniej niz na poczatku nowego roku.
Czy ktos pomoze???? <bezradny>
a inni na bobry <rotfl>MaWi pisze: schodze na psy
A u kogo masz umowę ?
kiedyś miałem kłopoty z tango dzwoniąc do nich ze coś nie działało przyszedł gość stwierdził ze jakiś bardziej nie określony problem i dali mi nowy ...
a posiadam tez modem ruter BEZ wifi na ethernet lub usb (zyxel 623)
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
.. toż to nie piwo !
MaWi, mam gdzies w piwnicy starego LinkSys-a (WAG-54G jeśli mnie pamięć nie myli), w którym - o ile dobrze pamiętam - nie działają porty ethernet, więc jest tylko WiFi; jeśli cię taki interesuje daj znać
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
a to akurat nie jest dziwne - w Luksemburgu używany jest standard ADSL Annex A, a Niemczech - ADSL Annex B, które niestety nie są kompatybilneMaWi pisze:(dostalem od kolegi niemiecki, ale nie chce sie dogadac z Luksemburgiem za cholere)?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Mark Twain
Ludzie, jestescie KOCHANI! Tyle modemow! Az glowa (od przybytku) moze rozbolec.
Najchetniej wzialbym wszystkie, bo kto wie – moze jeden nie zadziala, drugi bedzie stawial opor a trzeci okaze sie byc niemily w obsludze...
Mam propozycje – kto z Was wybiera sie jutro na te impressske w ramach festiwalu CinEast:
Saturday
22.10.2011
20.00
Exit07
Closing event - Bachtale Apsa & DJ party
Concert of the Czech gypsy band led by a blind singer and musician Mário Bihári, followed by DJs. (Doors: 20.00, concert: 21.00, DJ party ~23.00)
Concert du groupe tzigane avec le chanteur et musicien aveugle Mário Bihári, suivi par une soirée DJ. (Portes: 20.00, concert: 21.00, DJ party ~23.00)
Niech bedzie tak mily i zabierze ze soba swoj modem. W zamian za to moge obiecac mila nagrode
Jesli nikt z Was sie nie wybierze, to chetnie skontaktuje sie w niedziele i umowie na odebranie bezposrednio w domu u dawcy modemu (albo w dowolnym innym miejscu).
Dzieki, raz jeszcze – DZIEKI!
Najchetniej wzialbym wszystkie, bo kto wie – moze jeden nie zadziala, drugi bedzie stawial opor a trzeci okaze sie byc niemily w obsludze...
Mam propozycje – kto z Was wybiera sie jutro na te impressske w ramach festiwalu CinEast:
Saturday
22.10.2011
20.00
Exit07
Concert of the Czech gypsy band led by a blind singer and musician Mário Bihári, followed by DJs. (Doors: 20.00, concert: 21.00, DJ party ~23.00)
Concert du groupe tzigane avec le chanteur et musicien aveugle Mário Bihári, suivi par une soirée DJ. (Portes: 20.00, concert: 21.00, DJ party ~23.00)
Niech bedzie tak mily i zabierze ze soba swoj modem. W zamian za to moge obiecac mila nagrode

-
Wstep 15 € ? A o ktorej przewidziany koniec zabawy?MaWi pisze:Ludzie, jestescie KOCHANI! Tyle modemow! Az glowa (od przybytku) moze rozbolec.
Saturday
22.10.2011
20.00
Exit07
Niech bedzie tak mily i zabierze ze soba swoj modem. W zamian za to moge obiecac mila nagrodeJesli nikt z Was sie nie wybierze, to chetnie skontaktuje sie w niedziele i umowie na odebranie bezposrednio w domu u dawcy modemu (albo w dowolnym innym miejscu).
Szkoda ze taki festival jest raz do roku,bo naprawde dzialo sie cos! z polskim akcentem ,a to cieszy! Oby czesciej i wiecej takich imprez !
co to ma do modemu ??? może bobry tez to używają ?? <hm>Wstep 15 € ? A o ktorej przewidziany koniec zabawy?
Szkoda ze taki festival jest raz do roku,bo naprawde dzialo sie cos! z polskim akcentem ,a to cieszy! Oby czesciej i wiecej takich imprez !
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
.. toż to nie piwo !