Bourscheid

Dokąd na zakupy, kupno auta, komunikacja publiczna, lekarze, edukacja, banki, ubezpieczenia, telekomunikacja...
Eveline69

Post autor: Eveline69 »

Ps. Co się nalezy to sie nalezy - dziekuje za poradnik-tego nie widziałam...
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Eveline69 pisze:tak ale tam nie ma nic

jeśli klikasz na zamek lub turystyka to całkiem normalne ze widzisz zamek .............

a niestety gmina nie daje informacji po polsku ale jest tez bardzo dużo fotek nie zamku ale tez innych ujęć oraz użytecznych informacji np ta
http://www.bourscheid.lu/upload/pages/3 ... lation.pdf

oraz dostaniesz to tez
http://www.bourscheid.lu/article-fr-1-21-56.html
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,
.. toż to nie piwo !
agata.lux

Post autor: agata.lux »

.Brawo dla Eveline69 <cwaniak2> za Prawde o Starym-wszystkich wkurza.A moze zmienilabys pseudo na Pyskata(sama sie tak okreslilas)
MaWi

Post autor: MaWi »

Eveline69 pisze:Macie może jakieś fotki Bourscheid w necie nie mogę nic znaleźć prócz widoku z lotu ptaka i zamczycha :)
Tez nie mam zbyt wielu, ale cos tam sie znalazlo:
Załączniki
mapka pogladowa; niekoniecznie z lotu ptaka. Po prostu z sasiedniej gorki zwanej Gaytal
mapka pogladowa; niekoniecznie z lotu ptaka. Po prostu z sasiedniej gorki zwanej Gaytal
widok na zamek, czy jak kto woli &amp;quot;zamczycho&amp;quot;
widok na zamek, czy jak kto woli &quot;zamczycho&quot;
wies w calej okazalosci. No, tyle, ze niestety malo ostre. Ostrzej zobaczysz pewnie jutro :)
wies w calej okazalosci. No, tyle, ze niestety malo ostre. Ostrzej zobaczysz pewnie jutro :)
Eveline69

Zamek sobie wygoglowałam ale to zdjęcie poniżej widziałm tylko małe a w której części my będziemy z opisanych? pisałeś że wiesz gdzie jest hotel o którym pisałam... miejsce piękne a gdy oglądałam mniejszą fotkę myślałam że dookoła jest droga a tu...rzeka :) bajeczne miejsce... dziękuję :)
Eveline69

Ps. Może potrzebujesz coś z Pl?
Eveline69

:) Agato gdybym miała nick pyskata to już nie byłoby to :)
MaWi

Eveline69 pisze:Zamek sobie wygoglowałam ale to zdjęcie poniżej widziałm tylko małe a w której części my będziemy z opisanych?
W dolnej czesci tego kolka opisanego jako "Bourscheid-ville". Generalnie cala miejscowosc jest na gorze. Zamek znacznie ponizej, ale zamek stoi samotnie - nie ma dookola niego zadnych innych budynkow. Cos co sie nazywa Camping i vieux moulin to odlegle o 3-4 km miejsca turystyki i rekreacji. Z Bourscheid laczy je w zasadzie tylko... nazwa.
Eveline69 pisze:miejsce piękne a gdy oglądałam mniejszą fotkę myślałam że dookoła jest droga a tu...rzeka :)
dookola jest rzeka a obok droga. Droga okala ten cypel potem sie na chwile z rzeka rozstaje. W tym samym miejscu jest most na druga strone rzeki, dzieki ktorem mozna sie dostac wlasnie do Bourscheid (ten odcinek drogi - ostro w gore - widac zreszta na zdjeciu)
Eveline69 pisze:Ps. Może potrzebujesz coś z Pl?
Tez sie nad tym zastanawialem, ale chyba nie. Niedawno bylem w PL i zapasy nalezycie uzupelnilem :) Ale moze nastepnym razem?
Awatar użytkownika
stary

A tu masz zdjęcia i komentarze o objecie twoich zainteresowań

http://www.zoover.pl/luksemburg/diekirc ... fotografie
.. toż to nie piwo !
Eveline69

ooo widzę że po reprymendzie Stary się wziął w garść ;) dzięki tego nie widziałam teraz mam przynajmniej jakiś obraz, niestety po opiniach dosyć nieładny... :( a MaWi czy jest jakieś ładniejsze i dosyć tanie miejsce w Bourscheid? możesz coś polecić?
MaWi

Eveline69 pisze:MaWi czy jest jakieś ładniejsze i dosyć tanie miejsce w Bourscheid? możesz coś polecić?
Ladniejszych jest sporo, ale tanie to one raczej nie sa (tzn. zalezy jaki sie bierze pod uwage pulap cenowy). Do 80 euro za dobe na pewno dobrym rozwiazaniem jest Hotel Fiacre. Jest tez kilka hoteli bardzo ladnych, takich jak Cocoon czy Leweck w Lipperscheid, ale tu ceny raczej was zniecheca. Nie wiem, czy nie lepszym rozwiazaniem byloby zapytac, czy nie maja wolnego domku na kempingu czy to przy Vieux Moulin czy w niedalekim Willspul? Tam sa nie tylko przyczepy kempingowe, ale tez domki. Z tym ze jaki jest ich standard i czy nadaja sie do zamieszkania w sezonie jesienno-zimowym, to juz tego nie powiem. Wiem, ze ludzie czasem do nich przyjezdzaja podczas ferii zimowych.

Tu znajdziesz wykaz wszystkich hoteli w okolicach Bourscheid: http://www.zoover.pl/luksemburg/diekirch/bourscheid

A wlasciwie dlaczego ciagnie was akurat do Bourscheid, jesli mozna zapytac?
Eveline69

Hej :)

Troszkę się u Nas pozmieniało, nie ojechaliśmy do Bourscheid. Godzine przed przyjazdem zadzwonilismy zeby potwierdzic ze bedziemy bo tego Pana nie ma tam zawsze jest z doskoku podobno. Wieceie co sie stalo? wysmial nas! powiedzial ze z dzieckiem nie ma mowy i ze mamy sobie jechac do hotelu przy kosciele. Maz powiedzial ze tydz temu wszystko omawial ze bedziemy we trojke z malym dzieckiem a on ze nie ma mowy, ze go to nie interesuje i sie rozlaczyl! zostalismy na lodzie z 10,5 mczna corka! Pojechalismy do hotelu znalezlismy domy do wynajecia na www.bungalow-park.lu i obecne tutaj jestesmy. Wynajmujemy dom z 3 sypialniami, salonem, kuchnia i lazienka i wychodzi to 1200 e mcznie ale mieszkamy z 2 polakami jeszcze wiec placimy po 600 nie jest zle patrzac na ceny mieszkan. W Nittel za pokoj Pani nam krzyknela 1000 e a pokoj maly jak jedynka hotelowa w mieszkaniu 6 pokojowym a w kazdym z nich po 2 chlopakow heh bedziemy szukac czegos blizej pracy tj luksemburga bo w zimie nas tutaj zjedza oplaty za ogrzanie domu. Dziekuje Wam za pomoc i pozdrawiam :)
Eveline69

Mam prośbę dziewczyno która pisała do mnie na priv proszę odezwij się jeszcze raz po odczytaniu Twojej wiadomości ona zniknęła i nie mogę do Ciebie odpisać... :(
Awatar użytkownika
stary

Do jutra można odwiedzić imprezę na której można się dużo dowiedzieć o mieszkaniach (ceny ,prawo , obowiązki i wszystkie tematy z tym związane i ewentualnie znaleźć lokum albo się zapisać na coś taniego jeśli odpowiada się kryteriom

i to wszystko w jednym miejscu bez żadnego szukania

dane zw wczorajszym wpisie http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=38 ... c&start=15
.. toż to nie piwo !
ODPOWIEDZ